Ура Перник! Ето го – първи снимки на осмия Golf!

В мрежата се появиха снимки на осмото поколение на Volkswagen Golf без никаква маскировка. Колата е хваната край заведение за бързо хранене в Германия, а снимките са от Instagram.

От снимките става ясно, че няма да има за пореден път революция, а общите пропорции на бестселъра на “народняците” ще си останат непроменени. Новият хечбек ще има променени светлини и изострена предна част на купето. Предполага се че размерите на колата ще са леко увеличени, както и междуосието, но е запазена сегашната платформа MQB. Независимо от това, благодарение използването на високоякостна стомана и композитни елементи, масата на колата ще е по-ниска с 50 кг.

Гамата двигатели ще бъде разширена с хибридни варианти 12 и 48 Волта, а “революцията” ще бъде концентрирана в интериора – постоянна връзка със световната мрежа, цифрово приборно табло, голям централен сензорен екран, технически системи за горивна икономичност, частично автономно управление Level 3, позволяващо ускоряване, рулиране и поромяна лентата на движение без намеса от водача и топ-комплекс за активна безопасност.

Продажбите на колата са насрочени за четвъртото тримесечие на тази година, а първите екземпляри ще слязат от конвейера във Волфсбург през юни. Моделът ще е глобален като предишния и ще се предлага в пазарите на 109 страни. Интересно е че моделът ще се предлага само във вариант с пет врати и че отпадат вариантите с три врати и комби в търсене на по-висока печалба. Независимо от отрицателната настройка срещу дизелите, на някои пазари колата ще се предлага и в такъв вариант.

Още няма обявена официална дата за показване на автомобила, но се очаква толкова важният за компанията модел Mk8 Golf да бъде представен на широката публика по време на международния автосалон във Франкфурт тази есен.

Източник: auto-press.net

Коментари

коментара