Забраняват ремонтът и ровичкането по колата пред блока

Ремонтите на автомобилите, освен дребните, ще бъдат забранени след приемането на новия Закон за пътните превозни средства.

Така вече смяната на маслото по тротоарите, подмяна на ходова част и спирачки от „приятели“ или нерегистрирани сервизи ще бъдат незаконни. Това стана ясно по време на кръгла маса, която се проведе вчера и на която беше обсъден новия нормативен акт. Зам.-министърът на транспорта Ангел Попов коментира, че идеята не е да се забранят дребните ремонти, записани в упътванията на всеки един автомобил, като смяна на крушки и други.

„Това са нерегламентирани ремонти, които застрашават безопасността и екологията“, смята Попов.  Част от неправителствените организации не смятат, че транспортното министерство и по-точно Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ (ИААА) ще успее да контролира сервизната дейност.

Между 15 и 17 хиляди сервиза работят у нас законно, по данни на министерството, но от браншът смятат, че броят им е двойно повече, а броят на нелегалните все още не е ясен.

Коментари

коментара