Двойният убиец – строителен предприемач дължал пари на инвеститорите, затова е стрелял

На 18 май строителвият предприемач Драгомир Драгомиров застреля двама души и рани трети от инвеститорската фирма, с която работи. Според първата версия на разследващите, става дума за неуредени финансови отношения, припомни Би Ти Ви.

Галина Колева, дъщеря на убитата 61-годишната Стойка обясни, че от няколко години са в София, майка й има над 30-годишен опит като инженер в инвестиционната фирма и няма никакви финансови взаимоотношения с убиеца.

„Научих за трагедията и убийството на майка ми и раняването на брат ми от медиите. От полицията не обясниха какво точно е станало, няколко часа бяхме в неведение какво е станало”, обясни тя.

Тя съобщи, че брат й се бори за живота си, състоянието му остава тежко. Адвокатът на Галина Колева съобщи, че инвестиционната фирма е дала на строителния предприемач пари, за да започне строежа.

„При приключване на етапите на работа се издават актове, в които се уточняват вложени материали и труд и се приспада сума на части от авансово платената сума. Така че не инвеститорите са дължали пари, а обратно, строителния предприемач е отчитал вече получени пари”, каза адвокат Екатерина Димитрова.

Според нея, убиецът Драгомиров е имал финансови проблеми и дадените му авансово пари са отивали за други негови плащания, а не за строителството. Имало е и възражения по отношение на качеството на строителните работи.

Адвокат Димитрова съобщи, че вчера, преди гледане на мярката за неотклонение на Драгомиров, неизвестна жена е донесла и предоставила на задържания документи за подпис-нещо, което е нарушение на закона. Не е известно какви са тези документи и за какво ще бъдат използвани.