Хранителни продукти, които никога не се развалят – полезно за война!

Това са 5 хранителни стоки, които свободно може да използвате за вкусни ястия, когато поискате.

Мед
Медът може да кристализира или да промени цвета си, но поради антибиотични свойства не може да се развали. Медът се съхранява на хладно, а ако кристализира се поставя в съд с топла, не гореща вода, за да се върне към първоночалното си състояние.

Захар
Независимо дали става въпрос за бяла или кафява захар, тя никога няма да се развали. Каква е тайната? Захарта е враг на бактериите, които не могат да съществуват и да се размножават в захарта. Единственото, което трябва да се погрижите е захарта да бъде в сухи и затворени съдове.

Ванилия
Заради алкохола, което съдържа екстрактът от ванилия няма срок на годност, а с течение на времето дори и отлежава. Чистият екстракт има висок процент на алкохол, който продължава вечно, освен аромата на ванилия, която няколко месеца след отварянето на опаковката се губи.

Сол
Солта в най-лошият случай може да се втвърди. За да предотвратите това оставете я на сухо и хладно място, за да запази структурата си.

Ориз
Срок на годност има само кафявият ориз, но и неговият срок може да бъде удължен с добро съхранение на сухо и прохладно място.

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply