ГОРЕЩО! Цветанов избухна: Няма да има правителство на Реформаторите, отиваме на избори!

Сегашният парламент не е в състояние да излъчи кабинет и отиваме на предсрочни избори. Това съобщи председтаеляt на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

„Ние винаги сме залагали, че трябва да има принципно съгласие. Но мога да кажа, че има определени различия, по които не може да стигнем до консенсус. Не сме в състояние да съставим правителство“. Това обяви зам. председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов на извънреден брифинг след проведените консултации.

„Искам да благодаря на вас и на колегите, които работиха. Влади Горанов знаете, че когато се говори за политики, винаги е тук, за да каже как е готова и страната финансово“, каза Цветанов.

Найден Зеленогорски

Нашите цели бяха съдебна реформа, антикорупционния закон и то по начина, по който сме го внесли ние, за да бъде достатъчно категоричен. В рамките на този парламент е ясно, че не можем да постигнем ефективно целите си. Това заяви от Министерския съвет Найден Зеленогорски.

„Надяваме се в бъдещия парламент да има достатъчно допирни точки. Искам да се знае, че направихме всичко възможно“, добави още той.

В залата бе и Валери Симеонов. Ето и неговите думи за преговорите:

„Нямам какво много да кажа. Бяха положени максимални усилия за съставяне на кабинет, но за съжаление не можем да се похвалим с положителен резултат. Нашите приоритети бяха пенсиите и мигрантския поток. Уверен съм, че тези теми ще бъдат разработени и реализирани в следващото Народно събрание. Доказахме поне пред всички вас, че не сме страхливци, които няма да тръгнат срещу нагласите на собствения си народ. Убеден съм, че в бъдещото народно събрание, ще имаме по-скоро министри и приятели, а не врагове“, заяви съпредседателят на Патриотичния фронт.

Be the first to comment

Leave a Reply