ППДБ Перник с подъл ход срещу Бойко Рашков

Продължаваме промяната – Демократична България мислят невероятно подъл ход, с който да изхвърлят Бойко Рашков от парламента.

Местните демократи не могат да преживеят, че червено ченге-парашутист влиза в парламента, а не демократична фигура от града.

Затова елитът на партията в Перник умува ход:

Първи в листата на ППДБ в Перник е Кирил Петков. Той е проформа водач колкото само за плаката, но реално, след изборите, ще влезе от София-град, където също е водач на листа. Кирил Петков е смокиновия лист на втория в листата в Перник Бойко Рашков, който претърпя страхотни имиджови щети, след корупционен скандал с пачки и пудели.

Трета е неизвестна жена, която обаче била любимка на местната структура. Това е красивата юристка Моника Ангелова. Именно в нея са насочени усилията.

Каква е подмяната?

Според наши източници, ППДБ пресмята дали може да пренасочи всичките си преференции към Моника Ангелова, за да избута Бойко Рашков от листата си. Това става, като съответния номер на Моника Ангелова събере поне 7% преференции от целия вот на партията. Например, ако ППДБ имат 5000 гласа в Перник, то на всеки човек в листата му трябват 350 гласа за да отключи пренареждане. И този, който е отключил пренареждането и има най-много преференции има правото да избута останалите си колеги кандидат-депутати. Само водачът е бетониран – той се избутва с 50% преференции, което е невъзможно.

Така, ако ППДБ активират този пъклен план, Бойко Рашков може да бъде изместен от третата в листата Моника Ангелова.

Ако плънът сработи, ще доведе до това Бойко Рашков да не е депутат – не защото другите партии са го победили, а защото собстветата му коалиция го е прецакала.

Следим темата!