Преди дебата: Тръмп се готви за контаратака със секс обвинения към Бил Клинтън?

Бил и Хилъри Клинтън Снимка БГНЕС

Часове преди втория пряк сблъсък между Доналд Тръмп и Хилъри Клинтън, стана ясно, че от щаба на републиканския кандидат готвят контратака, съобщава Би Би Си. Преди дни във "Вашингтон пост" се появи видео запис на Тръмп от 2005 г., в който той говори вулгаризми за жените и се държи доста непристойно.

Според съветника на милиардера бившият кмет на Ню Йорк Руди Джулиани Тръмп може да наблегне на ролята на Хилъри Клинтън в дискредитирането на жени, които са обвинявали съпруга ѝ Бил в сексуален тормоз.

Компрометиращият Тръмп запис предизвика вълнения, най-вече в Републиканската партия. Поне 33-ма от водещите ѝ представители – в това число сенатори, конгресмени, губернатори и други знакови имена- обявиха, че оттеглят подкрепата си за милиардера. Сред тях са бившият кандидат-президент Джон Маккейн, бившият държавен секретар Кондолиза Райс, Арнолд Шварценегер и т. н.

Доналд Тръмп показа, че активно се подготвя да контраатакува на сексуални теми като вече пусна в туитър линк към видео, в което жена обвинява Бил Клинтън, че я е изнасилил, докато е бил главен прокурор на щата Арканзас през 1978 г. Клинтън отхвърли обвиненията, когато те се появиха за първи път през 1999 г.

Много републиканци настояват Тръмп да се оттегли. Той се задоволи с видео извинение, в което обяви, че шансът това да стане е "нулев". Изглежда, че повечето привърженици на партията го подкрепят. В първото социологическо проучване след скандала с видео записа, извършено от Politico/Morning Consul 74 на сто от анкетираните казват, че партията трябва да продължи да подкрепя Тръмп.

Още във видео извинението си републиканският кандидат намекна, че ще продължи с обвиненията по време на втория дебат с Хилъри. "Бил Клинтън обиждаше жените и Хилъри Клинтън тормозеше, атакуваше, засрамваше жертвите му. Ще дискутираме това повече в следващите дни", закани се той.

Джулиани каза пред американски медии, че Тръмп няма да се поколебае да опише действията на Бил Клинтън в криминални термини.

"Това е реалността, такава е ситуацията, в която никоя страна не бива да хвърля камъни, защото и двете са грешни", каза бившият кмет на Ню Йорк.

За Тръмп да припомня бившите прегрешения на Бил Клинтън обаче е рисковано, смята Би Би Си. Според "Ню Йорк таймс" проучванията показват, че мнозинството от избирателите не се интерисуват вече от тази тема.

Източник: Клуб Z

Коментари

коментара