„Продължаваме промяната“ пипат машините за гласуване, според Тошко Йорданов

Провалената обществената поръчка за медицинските хеликоптери е подготвена от ПП с цел те да я контролират, да сложат свои хора. Също така имам всички съмнения да мисля, че идеята беше да се вземат парите по веригата. Това заяви в студиото на „Денят започва“ Тошко Йорданов от ИТН.

Той аргументира своите съмнения към ПП така:

„Имаше един депутат на ПП Гвоздейков, който беше в нарушение в парламента, защото беше част от някакъв борд на директорите. Той оглави държавната фирма за хеликоптерите, след като ние трябваше да го освободим като народен представител, за да застане начело на фирмата. ПП отричаха, че това е причината за освобождението на Гвоздейков от НС. Интересен факт е, че в същия ден, в който бе той освободен от парламента, Министерски съвет е отложил заседанието си с няколко часа, за да може да мине процедурата в НС и Гвоздейков вече да не е депутат и да бъде назначен в съответната фирма“.

Той добави, че по същото време е имало хеликоптери в България и се е чакало само да мине процедурата, за да бъдат закупени официално от държавата. След като е паднало правителството хеликоптерите са били продадени.

„Разликата между ГЕРБ и ПП е, че ГЕРБ крадяха по брутален начин от рода – вие трябва да изпълните нещо, аз ви давам 1 млн., но в случай, че ми върнете 50%. ПП краде по друг начин – има едни държавни пари, слагаме си наш човек, пренасочваме си ги към нас и си взимаме каквото трябва. И в двата случая държавата губи“, смята Йорданов.

Избори ще има и те ще са през март. Конфигурацията в парламента е такава, че няма как да се направи правителство. БСП се подмазват на ГЕРБ, но Корнелия Нинова не е толкова луда, за да състави правителство с ГЕРБ.

„Според мен трябва да се гласува с машини, но с други. „Продължаваме промяната“ контролират софтуера на тези машини. Всяка една машина може да бъде пипана, ако има желание“, заяви той.

Според него това е пореден опит да се закупят медицински хеликоптери, защото политиците не се интересуват от здравето на хората, а от това как да вземат пари от една сделка.

„Проблемът с медицинските хеликоптери стана обществен благодарение на Слави Трифонов. Унизително е в Северна Македония да има подобна здравна услуга, а в България да няма“, коментира Йорданов.

Коментари

коментара