Путин няма да може да нанася ядрени удари или да взривява атомни електроцентрали в Украйна

„Руският диктатор Владимир Путин няма да може да нанася ядрени удари или да взривява атомни електроцентрали в Украйна. Всички тези негови планове ще бъдат разкрити предварително и ще бъдат нанесени превантивни удари по бункера му“. Това каза военният експерт Олег Жданов в интервю за „Радио НВ“, цитирано от УНИАН.

Русия едва ли ще взриви атомни реактори в Украйна. Според него този план не може да се реализира за ден-два.

Това трябва да е планиран саботаж за довеждане на реактора до критично състояние, за да може да се взриви. Но това ще се забележи, целият Запад, всички западни разузнавателни служби ще знаят за това.

„Не мисля, че Западът ще седи и ще гледа как Русия подготвя тази терористична атака. Както казаха представители на същото западно разузнаване, щом се говори за използването на оръжия за масово унищожение (САЩ поне така казаха, Обединеното кралство също), те си запазват правото да нанесат превантивен удар по центъра за вземане на решения, а това е (бункерът на) Путин. Повярвайте ми, те знаят къде е той, кога се движи. И да докопат Путин днес не е толкова голям проблем“, каза Жданов.

Междувременно се появи информация, че олигархът Евгений Пригожин подкопава режима на Путин. Според руски медии Пригожин иска да създаде собствена политическа сила, която ще има за цел възраждането на Руската империя. Путин е наясно, че военно поражение няма да му бъде простено.