Трагедия! Българка изчезна сред свлачището на остров Иския, първоначално я обявиха за МЪРТВА

Властите в Италия идентифицираха първата жертва на свлачището на остров Иския. Първоначално се смятаха, че намереното тяло е на 54-годишната българка Николинка Благова, съобщава „Газета дел Суд“.

По-късно стана ясно, че жертвата е 31-годишната италианка Елеонора Сирабела.

Българката, позната сред хората като Нина, е сред 11-те души, обявени за изчезнали след страшното бедствие на острова.

Те да са блокирани някъде, където спасителите все още не са пристигнали. Мнозина се опасяват обаче, че скалните отломки, примесени с кал, може да са ги притиснали и задушили.

Загиналата Елеонора е работела в магазин заедно със съпруга си Салваторе, който също е сред изчезналите. Тя била известна с красивата си външност и веднага след трагедията я нарекоха „ангела от Иския“.

Николинка дошла на остров Иския още като момиче. Тя живеела и работела тук още във времената, когато нямало много източноевропейски имигранти. Работела сезонна работа в туризма от юни до септември. Трудела се в хотели във Форио и Лако Амено, работела и като сервитьорка в ресторанти.

Влюбила се не само в остров Иския, а и в един от жителите му – Винченцо Сенезе, с когото после споделила живота си. Той имал ресторанти на острова, но също и в Палма де Майорка и Германия. Когато се пенсионирал, предложил на Нина да отидат в Германия. Тя приела, още повече, че двете й пораснали деца и внуците й живеели в България.

Единственото ѝ нереализирано до този момент желание било да получи италианско гражданство. Върнала се няколко пъти през изминалите месеци на острова, за да представи необходимите документи. С тази цел дошла и три дни преди трагедията с калното свлачище. В четвъртък тя най-после била получила така мечтаното гражданство.

Мъжът й Винченцо останал в Германия. Двамата трябвало да празнуват връщането на Нина. Вместо това Винченцо получил обаждане от племенника си – адвоката от Иския Агостино Яконо, че все още не се знае къде е Нина, дали е жива или не. Винченцо искал да замине за Иския, но това не било препоръчително заради възрастта и здравето му. Той все още се надява, че ще получи обаждане с добри новини за Нина.

Коментари

коментара