Слави Трифонов избухна: ПП и ДБ може и да са манипулирали резултатите от изборите чрез машинния вот

Слави Трифонов коментира последните събития, свързани с употребата на машини при гласуване по време на избори, видя „За Перник“. Ето какво написа той във фейсбук страницата си:

Вижте това видео. В него депутатът от БСП Георги Свиленски обвинява доскорошните си коалиционни партньори от “Продължаваме промяната“ и “Демократична България“, че са откраднали изборите. Нали чувате добре? Обвинява ги, че са откраднали изборите!

По думите на Свиленски, Кирил Петков е отишъл при него и му е казал, цитирам: “Оттеглете закона и ще Ви дам кодовете (на машините).“

Това изглежда като някакъв майтап, но всъщност е изключително скандално. Защото бившият премиер е предложил на практика престъпна сделка – да позволи на БСП да манипулират машините, ако се откажат от хартиените бюлетини.

Склонен съм да вярвам, че Кирил Петков наистина е казал това. Вие познавате Кирил Петков само от телевизора и всъщност не го познавате. Но аз го познавам. Неговата представа за власт е абсолютната власт. Познавайки добре натюрела му, той може да си е фантазирал, че има абсолютна власт и че може да държи и да се разпорежда с кодовете на машините за гласуване. А може наистина да е имал такава власт и заедно с Асен Василев да са се разпореждали с кодовете. Все пак Асен Василев има известен опит с кодове.

Едно е сигурно – това е грандиозен скандал. Защото Кирил Петков, “Продължаваме промяната“ и “Демократична България“ могат и са манипулирали резултатите от изборите чрез машинния вот. Не го казвам аз, казват го депутати от БСП, които само допреди няколко месеца за Кирил Петков бяха “почтени“ и той искаше да продължи да управлява с тях, защото са “почтени“.

Е, Кириле, щом са почтени, може да им вярваме на това, което казват. Нали така?

Но изказването на Свиленски не е единственият скандал. Онзи ден Корнелия Нинова сподели, пак от трибуната на Народното събрание, какво й е казал Кирил Петков. Казал й е, цитирам: “Ще върнем хартиеното гласуване за над 60-годишните, за да може да си приберете избирателите“.

Тоест, Кирил Петков е предложил на Корнелия Нинова мнозинството им в предишното Народно събрание да приеме противоконституционна промяна в Изборния кодекс, за да се облагодетелства конкретна партия. И “да си прибере избирателите“.

Е, уважаеми медии, това не е ли тежък скандал? Не ви ли интересува дали наистина Кирил Петков се е опитвал да търгува с влияние и то с поредно погазване на Конституцията? Ех, ако не се казваше Кирил Петков, а Петър Илиев, как щяхте да го смачкате…

Онзи ден Кирил Петков не остана по-назад и също извади една кирлива риза. Пак от трибуната на Народното събрание, той сподели какво му е казала преди време Корнелия Нинова. Тя му е казала, цитирам: “Ще гласувам с ДПС, с ГЕРБ, даже и с Дявола, ако това ще ми донесе още 15 депутати“.

И пак изниква въпрос – ако това е вярно, защо в онзи момент Кирил Петков и “Продължаваме промяната“ не са имали проблем с това, а имат чак сега? Аааа, защото тогава имаха изгода един от друг, за да са във властта. Тогава се определяха за “почтени“ и за “борци срещу мафията“. Тогава всички си бяха “бели“, както казва Христо Иванов.

Но днес, когато не са във властта, са си черни. Че чак ще си избодат очите.

Още тогава ви казах, че това е коалиция на лицемерието. Е, не знам колко от вас повярваха на това, което казах тогава. Но сега те самите се разобличиха като лицемери. Лицемери, в името на постовете и на властта.

Коментари

коментара