ЕСКО БЪЛГАРИЯ е новото име на компанията на ЧЕЗ за ЕСКО услуги

Дружеството вече е собственост на Синтетика АД

СОФИЯ, 09.11.2022 г. – ЕСКО България ЕООД е новото име на ЕСКО компанията на ЧЕЗ в България, след като тя беше купена от Синтетика АД. Дружеството е създадено през 2017 г. като част от групата на ЧЕЗ в България, за да предоставя енергийни услуги в областта на възобновяемите енергийни източници, отоплението, вентилацията, климатизацията, осветлението и индустриалните системи.

Компанията осигурява на своите клиенти цялостни енергийни решения, съобразени с техните специфични потребности – от анализ на енергийните нужди до оптималното изпълнение на проектите, включително финансиране (ако е необходимо), проектиране, административно-съгласувателни процедури, доставка, изграждане и въвеждане в експлоатация. Целта е постигане на по-високи спестявания и възможно по-бързо изплащане на направената инвестиция от клиента. Дружеството подкрепя инвеститори в централи за производство на зелена енергия и предприятия, които искат да намалят разходите си за консумация на електричество и топлинна енергия, за да повишат своята конкурентоспособност.

До момента дружеството е реализирало над 130 проекта, от които 84 са насочени към повишаване на енергийната ефективност. Изградени или в процес на изграждане са фотоволтаични централи са с обща мощност над 50 МWp.

Синтетика АД е българско холдингово дружество, което оперира в няколко сектора чрез своите дъщерни предприятия – управление на недвижими имоти в областта на хотелиерството (чрез Еврохотелс АД); производство и търговия на гъвкави опаковки (чрез участието си в дружеството Пластхим-Т АД); производство на хемодиализни и медицински продукти (чрез Етропал АД).

Коментари

коментара