Как да изберем качествен дамски парфюм

дамски парфюми

Дамският парфюм може да бъде избран по същия начин като роклята – според вътрешните усещания на дамата, която ги носи. Специалистите от онлайн магазин Лили Дрогерие са на мнение, че жената трябва да носи своя аромат според настроението си. Най-лесният начин да изберете дамски парфюми е да оставите настроението си да реши коя ароматна композиция ще ви придружава през целия ден. 

Основни правила при избор на дамски парфюм

Когато купуват дамски парфюм, красивите дами определят как ще ги възприеме обществото и какви емоции ще остави ароматната следа у хората. В света има жени с различни възгледи за тях: за някои миризмата е нещо постоянно, като стил на облекло. Такива дами избират своя женски аромат веднъж в живота и никога повече не го променят. За други парфюмната вода е като вятъра на модата, непостоянен и променлив. Списъкът с качествени маркови бутилки за такива дами може да включва цяла колекция. 

Във втория случай всяка бутилка от различна марка ще има своя специфична употреба в различни ситуации – според времето на годината или деня, за бизнес срещи или романтична вечеря, работа или свободно време. Цитрусовите и водните аромати остават върху кожата за много кратко време, а флоралните и плодови акорди са малко по-трайни. Най-дълготрайни са дървесните, шипрови и кожени нотки. Благодарение на състава си те не само остават дълго време върху кожата, но и попиват дълбоко в дрехите.

Как да изберем дамски парфюм според възрастта

За всяка жена е много важно да открие правилната тоалетна вода, защото различните ароматни комбинации са подходящи за различните възрасти. За да улесните търсенето си, разгледайте критериите за всяка възрастова група:

  • младо момиче на 18-25 години може да даде воля на най-смелите решения, почти всеки продукт ще свърши работа. За ежедневна употреба е най-добре да изберете аромат с базови нотки на цитрусови плодове, горски плодове и цветя. А за празници и специални събития можете да използвате аромати, които са по-естетични и женствени: сладки флорални, пикантни прахообразни;
  • жените, които са навършили 25 години, е по-добре да изберат по-сериозни, плътни и богати миризми. Флоралните композиции все още са подходящи за ежедневно носене, но за празниците е по-добре да използвате вискозен и пикантен ориенталски кехлибар с акорди на мускус и тамян;
  • зрелите дами над 40 обикновено вече имат изграден стил на облекло и предпочитания в парфюмерията на конкретни марки. Ако една жена има любими аромати от младостта си, те не трябва да бъдат изключвани от употреба.

При избора на дамски парфюм важен фактор е и мястото, времето и професията за нанасянето му. Когато сте на работа, е добре да използвате тоалетна вода или парфюм, но в малки количества. Ако сте на почивка, извършвате дейност като спорт, е добре да заложите на по-леки и свежи парфюмни аромати – цветя, цитрусови нотки, които ще дадат усещане за свежест. 

Коментари

коментара