Идеи за подарък със печат на снимки от PhotoPrint

Трябва ли да подарите част от художествена фотография? Това не винаги е най-добрата идея, тъй като вкусовете са различни. Вместо това дайте изображения със сантиментална стойност и поръчайте печат на снимки от PhotoPrint.

Когато настъпва сезонът на подаръците, фотографите винаги са налице изкушението да подарят своето изкуство. Рождени дни, празници като Коледа – наречете го, просто изглежда най-добрият начин да подарите на някого смислен подарък. Но наистина ли е толкова добра идея?

На повърхността изглежда, че давате нещо прекрасно, нещо, което е ценно сантиментално. В края на краищата вие давате част от вашата творческа визия, нещо, което сте прекарали часове от собственото си време, за да изработите. Освен това снимките могат да бъдат силно персонализирани, което е нещо, което просто не можете да направите с по-голямата част от наличните подаръци. Вашият подарък със снимка изглежда като нещо, на което вашият приятел или любим човек би се радвал да окачи на стена и да се наслаждава дълги години напред.

Така си представяме, че ще протече процесът на подаряване, но реалността е нещо съвсем друго.

На повърхността изглежда, че давате нещо прекрасно, нещо, което е ценно сантиментално. В края на краищата вие давате част от вашата творческа визия, нещо, което сте прекарали часове от собственото си време, за да изработите. Освен това снимките могат да бъдат силно персонализирани, което е нещо, което просто не можете да направите с по-голямата част от наличните подаръци. Вашият подарък на снимка изглежда като нещо, на което вашият приятел или любим човек би се радвал да окачи на стена и да се наслаждава дълги години напред.

Проблемът с подаряването на изкуството

Основният проблем с подаряването на изкуство на приятелите и семейството си е, че изкуството е нещо невероятно лично – много субективно по начин, по който повечето други материални блага не са. Никой човек няма да се наслади на същите произведения на изкуството като всеки друг.

Например, да кажем, че човек, когото познавате, обича коне. Можете ли да гарантирате, че ще харесат всички художествени изображения на коне? Малко вероятно. По-скоро вашият приятел, който обича конете, вероятно се радва на определени видове, цветове на конете и други променливи, които ще се променят от едно парче на друго.

Така че трябва ли наистина да подарявате собственото си изкуство? Според нас, не, не трябва. Ние просто не сме подготвени да познаваме точните вкусове, които има друг човек. Не можете да гарантирате, че някой ще хареса изображение достатъчно, за да го окачи на стената, така че вместо това може да се окаже, че събира прах в килера. Това, разбира се, подлага на разочарование както дарителя, така и получателя – получателят е разочарован, че е получил подарък, който не иска особено, и се страхува, че може да разочарова дарителя, а този, който дава е разочарован, че получателят не се е насладил на подаръка си толкова, колкото се е надявал,

Има едно изключение от това правило. Ако някой изрично Ви е поискал конкретно изображение, тогава почти сигурно ще се радва да го получи като подарък. Но за да избегнете наранени чувства, трябва да правите това само ако човекът наистина е проявил интерес. Ако сте показали изображения на вашите приятели или семейство и някой е говорил за това колко много обича конкретно изображение, ако е отделил време да разгледа снимката и да посочи детайли, които им хващат окото, тогава ще бъдете сигурни че вашият получател ще продължи да се наслаждава на тази снимка в продължение на години.

Какви видове фотография можете безопасно да дадете?

Наложихме случая, че не трябва да давате изкуство като подарък, когато е непоискано, но означава ли това, че трябва изобщо да избягвате да давате фотография? Напротив, има много неща, които можете да правите, които не са пряко свързани с изобразителното изкуство, но ще се насладят на почти всички.

Неща като семейни снимки, снимки на децата им, които играят в задния двор, снимки на домашни любимци и т.н. Нещо лично, нещо което съдържа предметен материал, който означава света за получателя. Тези типове изображения почти винаги се оценяват, защото получателите не могат да не обичат тематичния материал, тъй като той е нещо, което е ценно за тях.

Освен това има много начини да подарите тези изображения. Направете колаж или съберете албум или лексикон. Дайте единични големи отпечатъци или серия от по-малки разпечатки. Изборът е ваш, в зависимост от тематичния материал и как смятате, че трябва да бъде показан.

Как трябва да подарявате снимки ?

Говорихме за фотоалбуми и други начини за раздаване на изображения, но най-популярният начин да подарявате фотография е като разпечатка. Понякога обаче фотографите приемат това твърде буквално и дават само кадъра, като предполагат, че получателят предпочита сам да се справи с печата.

Според нас от PhotoPrint това е непълен подарък. Фотографите винаги трябва да се занимават с печат или рамкиране, освен ако получателят не посочи друго предварително. Честно казано, професионалният печат и рамкиране са скъпи. Ако решите да дадете само кадър, тогава поставяте тази финансова тежест върху получателя и той може да не го оцени.

И така, как трябва да се занимавате с рамкиране? В много случаи вероятно ще знаете видовете декори, които се радват на вашето семейство и приятели, а ако не, тогава обърнете голямо внимание на видовете рамки, които използват при следващото ви посещение. Ако все още не сте сигурни, изберете рамки в неутрални цветове – средно до светло дърво, сребрист матов метал, черни рамки и т.н. Избягвайте богато украсени рамки, тъй като те могат да бъдат трудни за хората да съвпадат с тях