БОМБА! Общинарка заяви: Да знаете, че никога не е имало зоополиция в България

БОМБА! Общинарка заяви: Да знаете, че никога не е имало зоополиция в България

Да знаете, че никога не е имало зоополиция в България. Това твърдение хвърли сензационно в ефира на Нова тв Марта Георгиева, която е съветник в Столична община.

Макар че след редица телевизионни репортажи и тонове мастило по вестникарските страници, преди година в България най-после беше създадена зоополиция, общинарката разби на пух и прах тази обществена представа.

Едва миналата година министър Румяна Бъчварова просто издаде заповед, че ще има във всяка община по двама полицаи които да отговарят за тези случаи. 

Зоополиция на практика обаче няма. А идеята за такава е още от 2011 г., така че в продължение на четири години полицията просто отказваше да си изпълнява задълженията, аргументира се Георгиева. Тя беше поканена в студиото на Милен Цветков, за да коментира поредното зверство над животни, извършено от роми в Перник.

ПИК припомня, че Марта Георгиева не за първи път е във фокуса на медийното внимание. Тя нашумя преди две години, когато с други нейни приятели, написа „Окупатори“ на паметника на Съветската армия в София. Малко след това те бяха задържани от полицията. Георгиева е организатор на кампанията за демонтиране на паметника, но успоредно с това се изявява като виден природозащитник. В Столична община тя е съветник от квотата на ДСБ.

 

Източник: Pik

Коментари

коментара