Не хляб, а зрелища от новото правителство предвижда Сачева

„Ние ще следим стриктно изпълнението на това странно коалиционно споразумение, което е нехомогенно и включва взаимоизключващи се обещания – например по отношение на пенсиите, защо се предвижда еднократна помощ за родителите, чиито деца ходят на училище онлайн… Това правителство се състои от три фракции – корпоративна, партийна, милиционерска – тази на президента Радев, която ще контролира всички останали дали изпълняват президентските команди“. 

Това каза пред БНР депутатът от ГЕРБ – СДС Деница Сачева. 

Според нея за първи път от 30 години насам се случва управляващи да гонят опозиция от офисите, „нещо, което не се е случвало досега, независимо колко яростно са се противопоставяли политически партии“. 

„Шоуто на министъра на културата беше тъжна клоунада. Проф. Велислав Минеков няма правни основания за тези действия. Двата етажа в административната сграда са собственост на Областната управа и са наети по законов път. ГЕРБ не дължи никакви наеми, както нито една парламентарно представена партия в България по закон не дължи нищо за офисите, които заема… Нелепо е да се внушава, че дълговете на НДК се дължат на това, че партия ГЕРБ има офиси в административната сграда“. 

В предаването „Неделя 150“ Сачева допълни: 

„Опасявам се, че новото правителство няма да осигурява хляб, а ще се занимава със зрелища“. 

Коментари

коментара