Младежи от Перник садиха цветя преди Гергьовден в двора на църква

В навечерието на един от най-големите български празници Гергьовден младежи от Перник засадиха цветя в двора на едноименната църква в брезнишкото село Сопица. За празничния ден момичетата и момчетата заедно с местни хора почистиха и двора на храма, където всяка година се прави по традиция курбан за здраве.

„Църквата е една от най-старите в региона. Тя е построена през епохата на Българското възраждане и е архитектурен и художествен паметник от местно значение”, сподели Кристиян Ивайлов, който е секретар на местното читалище „Светлина – 1932”. Той е най-младият в страната, който заема тази позиция, и е само на 21 години, студент в СУ „Св. Климент Охридски”.

Това е втората поредна инициатива на младежите от партия ГЕРБ , които само преди няколко дни почистиха двора на Гигинския манастир „Св. Св. Козма и Дамян“, във връзка с празника на Светата обител.

Младите хора от структурата и техният лидер Рая Благоева в аванс честитят празника на всички, носещи името на Свети Георги Победоносец, и пожелават във всеки дом да има здраве, воля и надежда за по-добро бъдеще!

Коментари

коментара