Какви хранителни добавки най-често се комбинират, преглед от Хелтстор

Много от активно трениращите мъже и жени, най-вече запалените спортни ентусиасти, предпочитат да комбинират няколко добавки със сходно действие. Ако и Вие сте сред тях, знаете, че по този начин увеличавате ефекта на действието им и по-лесно постигате желаните резултати, за по-кратък времеви период. Добре е, когато разчитате на синергичното въздействие на няколко добавки в комбинация, при изготвянето на суплементния план, да вземете под внимание хранителния си режим и тренировъчния план, който следвате. 

Кои са причините за приемане на няколко суплементи в комбинация

Комбинации от добавки се приемат по най-разнообразни причини – най-често преди или след тренировка – за стимулиране на енергичността, предпазване от травми и регенериране на различните групи мускули. Комбинации от витамини и минерали се приемат сезонно, за повишаване съпротивителните сили на организма срещу вируси. Често хранителни добавки се комбинират от дами, за поддържане на красива външност и добра физическа форма – например комбинации от витамини, колаген и Л-карнитин.

Какви са предимствата и недостатъците на комбинирането на добавки

Ако сами създавате своя суплементен план, имате свободата и гъвкавостта да регулирате дозите и фреквентността на приема спрямо нуждите и целите си. Можете сами да контролирате продължителността на приема и да оптимизирате или променяте изцяло формулите спрямо постигнатите резултати. Задължително е обаче да се посъветвате с експерт- консултант в сферата, за да избегнете здравословни проблеми и усложнения, които могат да настъпят при неправилни комбинации, прием и дозиране. Друг негатив на самостоятелните експерименти е липсата на ефект или постигането на точно обратен такъв.

Кои са най-честите и предпочитани комбинации

Най-често срещаните комбинации от хранителни добавки засягат две основни цели: нарастване на общата мускулна маса и изграждане на релеф. Доста популярен е комбинираният прием на суплементи, спомагащи за топене и разграждане на мазнини. Често се търси синергичното действие на продукти, подпомагащи извайването на стройна фигура и премахването на целулита. Те се приемат заедно с такива, които засилват метаболизма и доброто храносмилане и потискат апетита. Кои са най-популярните комбинации и с каква цел се приемат:

  • За повишаване на физическата активност – креатин, бета-аланин и Л-карнитин;
  • За нарастване на мускулната маса – чист протеин и аминокиселини (BCAA Blast);
  • За регенерация на мускулите – протеини, витамини, минерални формули, фосфолипиди и мастни киселини;
  • За подсилване на имунитета – мултивитамини и минерали;
  • За топене на мазнини – Л-карнитин, блокери и фетбърнери;
  • За повишаване на концентрацията – кофеин и таурин;
  • За подобряване на храносмилането – комплекс от пробиотици.

Защо в HealthStore ще откриете най-ефективните и качествени продукти

Ние, от HealthStore, Ви предлагаме сертифицирани добавки и комплексни решения за бързо и безопасно постигане на заложените цели, с гарантирано добри резултати. При нас ще откриете суплементи с безкомпромисно качество на доказани световни производители. Възползвайте се от атрактивните цени, богатия избор и професионалните препоръки на нашите експерти, които са винаги на разположение. Поръчайте сега своите продукти от нашия онлайн магазин, за да се радвате на видимо позитивна промяна в най-кратки срокове!

Коментари

коментара