Ясен Кацаров, директор на „Топлофикация Перник“: Планираните ремонтни дейности се правят за осигуряване на по-качествено топлоподаване през зимата

„Топлофикация Перник“ продължава изпълнението на ремонтната и инвестиционна програма. Целта е да се подобри надеждността на топлоподаването през зимата“, съобщава Ясен Кацаров, директор на дружеството.

„През летните месеци ще се извършват планови ремонти на тръбопроводите в различни участъци в Перник. Това ще наложи временно преустановяване на топлоподаването в отделни квартали. Необходимо е да бъде извършван регулярен мониторинг и рехабилитация на участъци, с повишена аварийност на топлопроводите в Перник“, каза Кацаров. По думите му инвестициите в топлопреносната мрежа и мощностите на топлофикацията водят до намаляване на разходите при преноса на топлинна енергия.

„Ремонтите се правят за осигуряване на по-качествено топлоподаване през зимата. По този начин ще се намалят авариите през зимата. Екипите ни са добре обучени и ще положат всички усилия да приключат по-бързо и да се възстанови топлата вода в предварително обявените срокове. Имаме в наличност тежка техника, багери и кранове за ремонтите.“, заяви Кацаров. Той напомни, че за времето на ремонтите на клиентите без топла вода няма да бъдат начислявани сметки и това ще бъде отразено на отделен ред в месечните им съобщения.

Директорът на „Топлофикация Перник“ обясни, че в момента изготвят графиците за профилактиката и ремонтите. След като бъдат готови, ще информират 14 дни по-рано клиентите на конкретните квартали за периода за извършване на рехабилитация на топлопроводите. „Ще поместим информацията за графиците на входовете на сградите, както и на нашия интернет сайт. „, напомни Ясен Кацаов.

 

Коментари

коментара