Млада перничанка се напуши с канабис и седна зад волана

Снимката е илюстративна

24-годишна е задържана за управление на автомобил след употреба на наркотични вещества.

Около един час след полунощ, на ул. „Младен Стоянов“ в пернишкия кв. „Изток“ е проверен лек автомобил „Ауди“, управляван от 24-годишна перничанка. При изпробването й с техническо средство е отчетен положителен резултат за канабис. Автомобилът е иззет, а жената е задържана за до 24 часа с полицейска мярка. Започнато е бързо производство по чл. 343 „б“, ал. 3 от Наказателния кодекс и работата продължава. 

Перничанка ще отговаря за управление на автомобил след употреба на алкохол.

На 08 октомври през нощта, в кв. „Църква“ е проверен лек автомобил Фолксваген „Голф“, управляван от 22-годишно момиче от областния град. Алкохолната й проба с дрегер се оказала положителна – 2, 15 промила в издишания въздух. Отказала кръвна проба за химичен анализ. Привлечена е като обвиняема по чл. 343 „б“, ал. 1 от Наказателния кодекс и работата продължава съвместно с прокуратурата. 

29-годишен на съд за управление на нерегистриран мотоциклет и след употреба на алкохол. 

На 29 август през нощта, в с. Драгичево е проверен мотоциклет „Кимко“ с водач 29-годишен местен жител. Моторното превозно средство не било регистрирано по надлежния ред, а мъжът управлявал с 1, 81 промила алкохол в издишания въздух. Отказал клъвна проба за химичен анализ. След проведено разследване е привлечен като обвиняем по чл. 345, ал2 и 343 „б“, ал. 2 от Наказателния кодекс и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“. Мъжът вече бил осъждан да управление на автомобил с концентрация на алкохол в кръвта над 1, 2 промила. 

 

Коментари

коментара