ГОРЕЩО В ПЕРНИК: Общинските съветници на БСП се заклеха под аплодисменти, за останалите – гробно мълчание в залата

Новите общински съветници на град Перник се заклеха, видя ZaPernik.com. Това стана на сесия на Общинския съвет,провела се в момента и излъчвана на живо във фейсбук страницата на сайта ZaPernik.com.

Новите общински съветници и кметове на кметства и кмета на Перник изслушаха прави химна на България.

Областният управител на Перник Ирена Соколова посочи законовото основание и нормативни документи, с които узакони избирането на новите кметове.

Надя Стоянова, която е председател на Общинската избирателна комисия в Перник съобщи имената на новите кметове и общински съветници. „ОИК положихме всички усилия, за да бъдат проведени едни честни избори в Перник„, каза Стоянова. Тя призова кметовете да бъдат кметове на всички, дори и на хората, които не са гласували за тях.

Новоизбраните общински съветници бяха споменати на микрофона поименно, качиха се на трибуната и се заклеха да работят в името на гражданите и да работят за тяхните интереси. Всички съветници се подписаха в клетвените листове и получиха удостоверение за общински съветници.

Докато съобщаваха имената на общинските съветници от БСП, агитка аплодираше бурно имената им, на съветниците от останалите партии имаше тишина.

Прочетете още по темата:

Станката се закле като кмет на Перник!

Първото решение, което общинските съветници на Перник взеха е … да излязат в почивка!

Коментари

коментара