Екскметът на кв. Изток с шокиращи разкрития за кърлежите и обществените поръчки в Перник

Бившият кмет на квартал Изток Ивайло Иванов се обърна до zaPernik.com с разяснение по горещата тема с кърлежите в Перник. Както вече писахме от Община Перник казаха, че не се пръска срещу кърлежи, заради забавена обществена поръчка за фирма, тъй като старата се отказала. Ето какво разкри екскмета Ивайло Иванов пред перничани:

Тази година има рекорден брой ухапани от кърлежи в Перник, не е пръскано против кърлежи и не се знае кога ще бъде напръскано, а обяснението от Общината е, че се бавела обществената поръчка!

За тия които не знаят, нека да поясня, че според Закона за обществени поръчки за суми до 30 хиляди лева се извършва т.нар. директно възлагане, т.е. кмета на Общината възлага съответната услуга на фирма по свой избор, а пък в Перник има общинска фирма, подчертавам – общинска – 100%собственост на Община Перник, с неслучайното име „Дезинфекция” ЕООД.

Пръскането на зелените площи в Изток и Мошино струва около 4  хиляди лева. Толкова съм плащал аз, докато бях кмет, именно на въпросната общинска фирма. Пръскането на зелените площи в целия град по груба преценка би струвало не повече от 15 хиляди лева, т.е. може да бъде директно възложено.

Каква обществена поръчка? Какви десетки хиляди левове? Какво забавяне?

Може да стане сега, веднага, още днес. Има даже общинска фирма с такава дейност.

Обаче, няма да има ресто.

Изводът – За да се надуе цената подобаващо е нужна обществена поръчка. Става бавно. Е, децата ги били хапали кърлежите.  На кой му пука. Ще търпят.

А, в същност защо някой не напръска и кърлежите във високата сграда?

Коментари

коментара