ГОРЕЩО от прокурор Иван Гешев: Наркобандите в Перник и Радомир са неутрализирани

Снимка: БЛИЦ

Има повдигнати обвинения срещу ръководители на престъпните наркогрупи, дейстащи в Перник, Радомир и Велико Търново. Това съобщи в интервю за БЛИЦ ръководителят на Специализирана прокуратура Иван Гешев.

„Вечерта Специализираният съд заседава по мерките за неотклонение и наложи постоянен арест за всичките четирима задържани в акциите проведени в Перник и Радомир“, каза прокурорът.

„Повдигнати са обвинения на две лица като ръководители на съответните престъпни групи. Не е в стила на Специализираната прокуратура да споменава конкретни имена и прякори на задържани лица, тъй като предстоят процесуално-следствени действия. Разследването по случая продължава“, каза още Гешев.

Операциите по наркоразпространителите в София и страната продължават с пълна сила. От службите се готвят за поредния си удар.

„Няма да казвам конкретни градове, за да не предупредим лицата, които на тяхната територия се имат за хора над закона. Ще проведем операции във всички градове и ще продължим да сме безкомпромисни срещу хората, които си позволяват да упражняват силови методи на действие“, коментира още Иван Гешев и допълни: „Наркоразпространителите са лица, които тровят нашите деца, засягат всички нас, семействата на наши близки и приятели. Безкомпромисни сме към тези престъпления. Доказали сме, че за нас недосегаеми няма. Ще продължаваме да атакуваме организираната престъпност“.

На въпрос очакват ли се нови арести като тези във Велико Търново, Перник и Радомир, Гешев отговори: „Наркогрупите в градовете, които изпроихте са неутрализирани“.

Коментари

коментара