Перник празнува Деня на детето с пожарна, мотори песни, танци и огромна бяла топка с клоун на кокили- СНИМКИ

Слънчеви усмивки, забавни песни, танци и игри изпъстриха  днешния Ден на детето в Перник.
Празничният ден започна с музикална програма на малчуганите от детска вокална група „Ванила“, ДГ „Изворче“ и просветна школа „Многознай“.  По-късно той се пренесе пред  Двореца на културата, където беше огласено с много музика, ведро настроение, забавни игри и детски смях.
Кметът Вяра Церовска и нейният заместник по култура и образование Севделина Ковачева поздравиха децата, техните родители, баби и дядовци. Те с интерес наблюдаваха изпълненията и се радваха на постиженията им.
В истинска атракция се превърна зеленото пространство  при градския парк, където приказни герои на кокили и клоуни с огромна бяла топка, накараха децата да се потопят в магията на приказките. Огромен интерес сред по-големите деца пък предизвикаха паркираните мотори  от пернишкият мотоклуб „Черният легион“. Рокерите бяха изключително любезни, като раздаваха и безплатен сладолед .

Грация, танци и български  народни песни представиха децата от Обединения детски комплекс. Техните изпълнения развълнуваха и кметския екип, който се наслади на спектакъла.
За поредна година „Улица Вълшебна“ събра десетки деца, сред които имаше и гости от столицата, за да се включат в изработването на глинени съдове, накити и сувенири. Те имаха възможността да се фотографират с традиционни носии и ученически униформи от близкото минало. Интерес предизвика и колекцията от старинни предмети.
Изпъстреният със събития ден включваше още изложби на школите по изобразително изкуство при ОДК.

Коментари

коментара