Голямото Коледно задръстване започва. Полицията на крак по праниците

Снимка: Интернет
От 23 до 30 декември усилията на „Пътна полиция“ ще са насочени основно към извеждане на трафика от столицата и големите градове, каза шефът на КАТ Бойко Рановски. По думите му на 26 декември, както и на 2 и 3 януари, на входовете на София и останалите големи градове ще има полицейски екипи за подпомагане на трафика. През останалите дни засилени проверки за употреба на алкохол, наркотични вещества и превишена скорост ще има в курортните комплекси и в близост до питейните заведения. 

Очаква се обичайно трафикът да бъде засилен по най-натоварените участъци – изходите на София в посока Перник, участъкът от София до Калотина, участъкът от София по АМ „Люлин“ и АМ „Струма“ през Кресненското дефиле в посока ГКПП „Кулата“. Той подчерта, че сериозно натоварен ще бъде и трафикът по автомагистрала „Хемус“, където продължават да текат ремонтни дейности. Рановски увери, че има дадени допълнителни указания и създаване на организация между „Пътна полиция“, Агенция „Пътна инфраструктура“, СДВР, ОДМВР – София, ОДМВР – Ловеч и ОДМВР – Враца.

Има изготвени карти с места за спиране на тежкотоварните автомобили, както и за отклоняване на движението от „Хемус“ по обходни маршрути. Съвместно с Агенция „Пътна инфраструктура“ има създадена организация и издадена заповед за спиране на тежкотоварното движение над 12 тона на 23 декември. Движението по автомагистралите и най-натоварените пътища ще е ограничено от 16.00 до 20.00 часа. Организация е въведена и за 26 декември и 2 януари, като спирането на движението ще е от 14.00 до 20.00 часа.

Ремонтите в тунелите „Ечемишка“ и „Топли дол“ ще продължат и по време на празниците. При натоварване на движението в тези участъци на 23 декември трафикът може да се пренасочи през пътен възел „Витинска река“. Златев добави, че се очаква и сериозно натоварване по автомагистрала „Тракия“ и прохода при село Владая. На 23 декември ще има осигурени две ленти за движение в посока Перник, а в последния почивен ден ще са осигурени две ленти в посока София. Препоръча се излизащите от столицата в посока Югозападна България да използват автомагистрала „Люлин“.

Ще има засилено полицейско присъствие в районите, където има струпване на хора, включително площади, молове, автогари и ЖП гари. Той апелира гражданите, както и собствениците на магазини да бъдат внимателни по отношение на забравени багажи и да не предприемат никакви действия спрямо тях, а да уведомят своевременно полицейските служители.

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply