Мащабен ремонт и подмяна на улични настилки и тротоари в Перник за близо 2 милиона лева. Кои са пътищата за ремонт?

1 664 000 лева без ДДС отиват за ремонт на улични настилки и тротоари, както и за пътищата от общинската пътна мрежа в Перник. Толкова заложиха от администрацията на градоначалника Вяра Церовска според обявената обществена поръчка. Парите ще извадят от общинския бюджет за 2017 г. Дружеството ще бъде определено след едномесечен срок, в който да се дадат предложения за участие в процедурата. Според изискванията на кметството договор ще получи фирмата, представила най-ниска цена на услугата.

Предвиден е основен и текущ ремонт на улични настилки и тротоари Район Изток, Район Запад, както и основен и текущ ремонт на общински пътища. След финала на процедурата неуспелите фирми имат възможност да обжалват пред Комисията за защита на конкуренцията.

Самите строителни работи са за срок от не повече от половин година, съобщават още от общинска администрация в Перник. С най-големи шансове за договор с общината за над един милион лева е фирмата, изпълнявала подобни ангажименти през последните 5 години – изграждане и реконструкция на улици и пътища, направа на нови или ремонт на съществуващи тротоари. В списъка на пътищата, които ще се ремонтират, са участъците Перник-Дупница-Студена –Кралев дол:, Владая-Перник – Драгичево, Перник-Долна Диканя – Боснек – Чуйпетлово, Радомир-Перник – ДБ болница „Св. Пантелеймон“, Перник-Рударци – стопанство Витоша, и други.

Преди повече от една година три пернишки фирми – „Инфракорект строй” ЕООД, „Хидрострой” ООД и „ДЛВ” ЕООД -гр.Перник, участваха в процедурата за полагане на скална маса на компрометирани участъци. Договора получи „ДЛВ” ЕООД.

Източник:в. Вяра

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply