Да изчистим Перник! Започва пролетното почистване на града

От 22 април до  27 април 2016 година община Перник организира  традиционното пролетно почистване на територията си.   Разчистването ще обхване междублокови пространства /зелени площи, площадки и алеи/, тротоари и улични платна в населените места.

Приканваме всички граждани, фирми и учреждения активно да се включат в инициативата да почистим и подредим заедно общия ни дом!

Кметове на населени места ще съдействат за организацията на замърсените райони на териториите си. Събраните отпадъци ще трябва да се  складират на площадките за сметоизвозване.

Служители на общинската администрация ще се включат в почистването на три район. За целта  са организирани три изходни пункта, където ще се разпределят  необходимите безплатните подръчни  материали.

За целта от  9.00 до 9.30 на 22.04.206г ще се  раздават чували и ръкавици на  следните  места:

1. Сборен пункт – кафе „Тропикана“/до автогарата/-

Район:   ул.“Софийско шосе“, пътен възел „Хумни дол“ до „Комуналстрой“ ЕООД

2.  Сборен пункт- кафето в кв.Проучване

Район :

кв. „Проучване“, път Север до кв.“Стара чешма“ – 1 –ви лъч, кв.“Проучване“ посока с. Дивотино, Община Перник – 2 – ри лъч

3. Сборен пункт – при кафе „Тропикана“ /до автогарата

Район:  от кафе „Тропикана“ на ул.“Софийско шосе“, пътен възел „Марина бара“ до разклона за крепостта „Кракра Пернишки“

Всички граждани , които искат  да се включат в почистването на  междублоковите пространства или други  райони в друг ден могат да се снабдят с чували и ръкавици от  общината от 8.00 до 17.00 часа на ет. 13- Отдел“ Инвестиции,екология и озеленяване“ .

Информация  и съдействие може да потърсите на  следните телефони: 076 68 43 15, 076 68 42 76 – Община Перник.

Разчитаме на Вашата активност !

Коментари

коментара