Кметът на Перник ще прекара рождения си ден с Бойко Борисов – СНИМКИ

Премиерът на България Бойко Борисов отново е в Перник във връзка с проблема с водната криза. Рано сутринта Борисов се срещна с кмета на Перник Станислав Владимиров, който днес има и рожден ден.

Празникът си Станката ще прекара заедно с Бойко Борисов в решаването на водните проблеми на града и плана за реализация, свързан с подмяна на водопроводната мрежа в града.

Обиколката ще включва посещение на Клон 2, помпената станция, а след това ще продължи и в град Перник.

Министър Караниколов съобщи пресни резултати, че благодарение на действията в последните дни са успели да свалят липсите и авариите в Перник с 20 процента.

Борисов подсети кмета Владимиров да пусне до него днес възлагането на парите за Перник. „Днес пускам до вас искането за средствата, 13:00ч. свиквам кризисния щаб и звъня направо на „Монтажи“, каза Владимиров.

„Работим по старата, работим по новата пречиствателна станция. Работим по този клон дето са ни големите загуби и възлагаме за града вече водопроводната мрежа“, каза още кмета Владимиров.

„Кмете, това ти е подаръка за рождения ден“, каза Бойко Борисов подавайки му данните за свалянето на липсите по водопроводната мрежа. „Това в момента ми е най-големия подарък“, отговори Владимиров.

„Ако погледнем последните 30 години – само в последните 4 Перник е управляван от ГЕРБ, а останалите 26 в града е управлявала БСП. И аз съм съгласен да търсим отговорност, но от всички. Да се види и как са приватизирани големите мощности на Перник. Ако държавата или общината бяха получили пари за своите капиталови мощности по време на приватизацията, сега нямаше да взимаме пари от държавата. Тук политика няма. Важното сега е да се работи по магистралния водопровод, по пречиствателната станция – новата и старата, и да помогнем на Перник с подмяната на водопровода“,каза Бойко Борисов.

„Това, което трябва да направим после е да влезем в града и да помогнем за подмяна на мрежата. За радост, не си кривя душата, кмета се държи перфектно и….Караниколов, продължава с Нанков… до сватбата ти стоиш тука“, обърна се Борисов към Нанков.

Министрите казаха на Борисов, че имат пълно съдействие от „Стомана Индъстри“, оттам дори са казали, че ще им подарят терените, по които ще мине водопровода. Към момента няма незаконни отклонения към Стомана, подчертаха служители на завода пред премиера Бойко Борисов. „Държим това да се знае, ние сме сериозна фирма с чуждестранни инвеститори“, казаха представителите на завода.
„За това дойдох, освен на рожден ден на кмета…, днес трябва да седнат и документално да оформят всичко…оттук, възлагане, писане,правене, за да дойдат документите при нас, кризистния щаб и през това време да се работи“, каза Борисов, преди групата да тръгне на оглед към пречиствателната станция.
ВИЖТЕ ВИДЕО: