Извънредно: Хванаха цех бълващ пяна в Перник!

Хванаха цех, който бълва пяна в шахтата си, а властта в Перник доказва в момента дали тази пяна е същата, която е в река „Струма“, научи zaPernik.com.

Днес е получен сигнал в РИОСВ Перник за пяна в река „Струма“. Незабавно е създадена координация между РИОСВ Перник с екипи на Община Перник, които са имали съмнения откъде идва пяната.

В извънредната акция се включиха новата шефка на РИОСВ Перник Анелия Дренска и зам.кмета на Община Перник Владислав Караилиев, заедно със специалисти от Общината.

Имахме съмнения, но досега не успявахме да констатираме в имота на фирмата пяна. Затова отидохме веднага, след получения сигнал до площадката на завод „Токоизправители“, където е разположен цех за разфасоване на малки шампоани и лусиони за хотели. В тяхната ревизионна шахта открихме налична пяна„, каза зам.кмета на Община Перник Владислав Караилиев.
Направих бърза справка. Сградата, в която правят тези шампоанчета няма удостоверение за въвеждане в експлоатация. Още утре ще поискам от изпълняващия длъжността кмет на Община Перник цеха да бъде затворен. Ще поискам заповед за забрана за ползване на обекта„, каза пред zaPernik.com Владислав Караилиев – зам.кмет в Община Перник.
Новата директорка на РИОСВ Перник Анелия Дренска е повикала специална лаболатория от София, която да установи дали пяната в шахтата на предприятието е пяната в река Струма.
Очаквайте подробности в ZaPernik.com!