Изпечен крадец от Перник отива на съд за серия кражби от имоти и автомобили

Районна прокуратура – Перник е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Р.Б. (на 43 години) за извършени от него кражби от чужди имоти и леки автомобили, както и незаконно проникване в чуждо МПС. Престъпните деяния били извършени от него в условията на опасен рецидив, съобщиха от Прокуратурата в Перник.

Във вечерните часове на 17.10.2018 г. обвиняемият Б. се намирал в с. Кралев дол, община Перник. Минавайки покрай една от вилите, находяща се на ул. Изгрев, той забелязал, че вътре не свети. Належаща нужда от пари го мотивирала да влезе в имота и да отнеме съхраняваните там вещи, които впоследствие да продаде.

Крадецът взломил входната врата и влязъл в къщата. Огледал се и заделил за вземане със себе си някои неща от покъщнината и хранителни продукти. Тъй като станало късно, обвиняемият решил да остане да пренощува в имота.

На следващата сутрин – на 18.10.2018 г., той взломил три врати в другата част на чуждия имот, като взел различни уреди. Впоследствие ги скрил в тревните площи в близост до Кралевски път. По-късно на същия ден той проникнал в друга вила, откъдето отнел множество движими вещи.

На 10.05.2019 г., разхождайки се в гр. Перник, Р.Б. взломил катинар и патронник на входната врата на павилион и влязъл вътре. Взел от там съхраняваната от собствениците парична сума и хранителни стоки.

През следващите дни, в гр. Перник, обвиняемият незаконно проникнал в пет паркирани автомобила, като за целта използвал отвертка. Сред отнетите от него вещи били пари, ключове, дамска чанта, очила, инструменти, камери за видеонаблюдение и др.

Освен това, през същия период, Б. влязъл в имот, намиращ се в махала „Балева“ в гр. Перник. Необезпокояван от никого, той се насочил към фургон в дворното място, върху чийто покрив имало слънчев панел. Крадецът срязал с клещите кабела и тел, с който устройството било привързано, свалил го и го отнесъл със себе си.

Общата стойност на отнетите от него чужди вещи възлиза на 1053,79 лева.

Предстои наказателното производство срещу Р.Б., който има предходни осъждания, да продължи в съда.