Издирват собственика от Перник, в чиито имот се удави 8-годишно дете

8-годишно дете се удави в имот на перничанин. Детето, заедно с други приятели са решили да плуват в изоставено корито за вар. Това се е случило в Горна Оряховица, в частен имот, собственост на перничанин, гръмнаха националните медии.

Все още се издирват собствениците на имота, те все още не са се свързали за контакт с общната, каза пред бтв служтел. По думите му имотът е купен през 2014г. от фирма със седалище град Трън.Собственикът и управител на фирмата пък бил с адресна регистрация в град Перник.

Не е ясно с какво се е знимавала фрмата, но от 2014г. тя не е плащала данъци, което пък провокирало Община Горна Охряховица да заведе дело. От Общината пък са предприели мерки за обезопасяване на имота след трагичния инцидент.

В момента достъпът до разрушения терен е напълно свободен, може да се стигне без проблем до руините и до ваните, някои от които са пълни с вода. Именно в такава вана пада детето.

По разкази на близки то често ходело там, защото наблизо имало сметище с много дрехи, някои от които маскарадни на герои от комикси. Детето често носело дрхите вкъщи и карало баба му да ги пере, за да може да ги облича.