9-годишно момче поведе феновете на Миньор – Перник

Вече 100 години от баща на син се предава любовта към футболния клуб Миньор – Перник. И това не са просто думи. Доказателство е едно 9-годишно момче от Перник, което стана истинска звезда на шествието на феновете, посветено на стогодишнината на Миньор. Борко Владов е достоен син на баща си – съдържателят на фен клуба на Миньор. Малкият Борко бе една от най-ключовите и атрактивни фигури в хореографията на жълто-черните. На него бе поверено да дава тон за песен от мегафона на агитката.
„Да давам тон беше най-силното чувство. Обичам Миньор и да ходя на мач и да подкрепям отбора за мен е чест“, споделя пред zaPernik.com Борко.
Той е ученик в 13-то ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ в Перник и е истинска гордост за града. Борко е една от пернишките надежди в борбата. Състезател на клуба по борба „Миньор – Перник“, едва 9-годишен малкият борец има зад гърба си 12 златни медала. Мечтата му или по-скоро целта му е един ден да стане олимпийски шампион. Убедени сме, че ще го постигне.
„Тате е фен на Миньор, брат ми също е фен и шампион на България за Миньор Перник и ходим по мачове от много малки. Ние сме потомци на Кракра Пернишки и Боян Радев.  Никога не се предаваме и всички перничани трябва да се гордеем и да подкрепяме нашия отбор .Всеки може да е от голям отбор, но истинските перничани сме миньорци. От баща на син любовта ще предадем, че миньорци сме родени и такива ще умрем! Да живее Миньор!“, е посланието на Борко Владов през сайта на Перник.

Вижте малкия Борко как подгрява агитката ТУК 

Коментари

коментара