Условна присъда за шофьорът на камион, блъснал баба Недка в земенско

Шофьор на камион получи условна присъда, следа като блъсна с несъобразена скорост 79-годишна баба в земенско село. В следствие на катастрофата старицата почина. 

20 ноември 2017г. Часът е 17:00 в земенското село Жабляно. Баба Недка пресича основната улица на селото, прибирайки се към дома си. Въпреки годините си тя е жизнена жена, продава в двора си мляко и яйца на съседите си.

В този момент от  пътя се задава тежкотоварен камион, марка „Мерцедес“. Зад волана е 77-годишния Георги, който според очевидци кара с превишене на скоростта над нормалната за населено място. Шофьорът не забелязва пресичащата баба и я помита пред очите на шокираните й съселяни.

Те незабавно се обаждат на Бърза помощ. Линейката идва бързо и закарва баба Недка към болницата. На улицата остават само галошите й. Лекарите установяват черепно-мозъчна травма и други травматични увреждания. Въпреки усилията да спасят живота й, баба Недка умира в ръцете им.
На шофьора Георги също е направена проба за алкохол, но тя е отрицателна.

А Пернишкият окръжен съд наложи наказание на Георги за стореното: 20 месеца условно с тригодишен изпитателен срок. Той със сигурност се разкайва за злощастната си грешка, не само заради погубения човешки живот, но и заради това, че като шофьор не може да работи 20 месеца. Точно толкова съдът го е лишил да управлява превозно средство.

Присъдата подлежи на обжалване.

Коментари

коментара