Един миньорец разказва: Ако не беше станал футболист Пепи Анестиев щеше да е отличник в НАТФИЗ

Заклетият миньорец от град Батановци Милослав Милчев, известен като Вучковио разказва своите истории с агитката на ФК Миньор – Перник. В страницата си във фейсбук Милослав публикува 100 истории по случай стогодишнината на пернишкия отбор, която се отбелязва тази година. Ето какво написа фенът за един от ярките футболисти на славния ни клуб, бивш треньор на отбора, а сега и треньор на детско-юношеската школа на „жълто-черните“.  

ПЕТЪР АНЕСТИЕВ
Пепи е още един от великият отбор на 90-те години.Креативен,бърз и повратлив играч с чудесна техника.Остана си земен човек и близо до нас феновете.Пепи Анестиев, ако не е станал футболист, определено е щял да бъде отличник от НАТФИЗ. Закачките на терена и в съблекалнята на „Миньор“ определяха невероятната атмосфера сред момчетата. Вечен оптимист и ведър човек. По-скоро морето ще замръзне изцяло отколкото да се смрази усмивката му. След като бе приключил активна кариера Петка завърши НСА и започна да тренира най-малките миньорчета. Грижи се за бъдещето на любимият отбор и смехът отново оглася стадиона.
Лотар Матеус когато бе треньор на националите дойде да гледа мача „Миньор“-ЦСКА, в този ден наш запалянко видимо почерпен си бе заплюл една патрулка да си уринира върху нея. В този момент Матеус мина покрай него и фенът гордо си развя достойнството срещу немеца. Анестиев се показа от прозореца и вика:“Данчооо, в пожарната ли си почнал, прибери маркучо.. „. Лотар се засмя и отсече: „Тук вече не стъпвам..“ аха..и няма нужда Хер Матеус! Пепи да си е тук ни стига!

 

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Из СПОМЕНИТЕ НА ЕДИН МИНЬОРЕЦ: Вратарят на България Иво Иванов, целуваше емблемата с чуковете и винаги сочеше към нашата трибуна

Из СПОМЕНИТЕ НА ЕДИН МИНЬОРЕЦ: Пичове, съболезнования за….резултата

Из СПОМЕНИТЕ НА ЕДИН МИНЬОРЕЦ: Новата вълна

Из СПОМЕНИТЕ НА ЕДИН МИНЬОРЕЦ: Да нахлуеш за пет минути

Из спомените на един миньорец: Кръвна група В….югозападна

Из СПОМЕНИТЕ НА ЕДИН МИНЬОРЕЦ: Мозъчният тръст на България се намира в МВР Кюстендил

Из СПОМЕНИТЕ НА ЕДИН МИНЬОРЕЦ: Кой е за нас Тони Евтимов?

Мутри от Пловдив бягат от агитката на „Миньор“

Из СПОМЕНИТЕ НА ЕДИН МИНЬОРЕЦ: Как майор М. пи от водата на пернишки фен по време на мач

 

 

Коментари

коментара