Бившият шеф на криминална полиция в Перник Владо Тодоров – окован и зад решетки /ВИДЕО

Пернишката народна певица Ива Давидова и Берковската Духова Музика  направиха нов патриотичен хит. След „Боят настана“, сега дойде редът на песента „Послушайте, патриоти!“ – песен, за която се смята, че дни преди смъртната си присъда Александър Карагюлев (Охридски) написва в затвора.

Песента се завъртя премиерно по ФЕН ФОЛК ТВ, а в клипа отново участва и съпругът на Ива – бившия шеф на криминална полиция в Перник Владимир Тодоров, с който са неразделни, и в работата, и в живота. Припомняме, че в предишния проект на перничанката Владо участваше като турчин, който беше „застрелян“ от собствената си съпруга в ролята на партизанка. Този път Владо Тодоров „възкръсна“ в ролята на окован четник, затворен зад решетки.

На 15 март 1891г. в София, при атентат срещу Стефан Стамболов, погрешка е убит неговия финансов министър Христо Белчев. Следва Съд и шумен процес, където се произнасят смъртните присъди, но НЕ на истинските извършители. Обесени са Светослав Миларов, Константин Попов, Тома Георгиев и Александър Карагюлев (Охридски). Като подбудител, на затвор е осъден Петко Каравелов.

Истинските виновници са хора от кръга на Наум Тюфекчиев. По ирония на съдбата същият успява да организира убийството на Стефан Стамболов четири години по-късно, на 15 юли 1895г.

Чуйте новата песен на вечно усмихнатата и талантлива наша съгражданка, изпълнителка на АРА Мюзик – Ива Давидова: