ТЕМА №1 В ПЕРНИК: Кафе „Фаги“ загради ул. „Търговска“

Най-обсъжданата тема в Перник и интернет пространството днес е това, че кафе „Фаги“ на общинския съветник Светльо Райков загражда улица „Търговска“ в центъра на Перник.

Перничани са възмутени, че заведението е започнало монтиране на загражданея, които стигат до средата на улица „Търговска“. В момента аварийна лента е заградила пешеходната улица пред заведение „Фаги“ и се извършват ремонтни дейности.

Част от перничани допуснаха, че това е одобрения от преди седмици от общинските съветници на Перник проект за разширението на кафе „Фаги“ с двуетажна пристройка, но се оказва, че не е. Този строеж тепърва предстои. В момента се извършват заграждане на масите с навес.

Това е остъклен навес, а не както хората говорят за строеж„, уточниха от кафе „Фаги“ пред zaPernik.com.

Искаме да направим нещо модерно и стилно. Във всички големи градове заведенията, които се намират на търговски и пешеходни улици имат остъклени градини, които могат да функционират през лятото и зимата. Градината ще е с приятна и уютна визия, каквато трябва да има в централната градска част„, казаха от „Фаги“ във връзка с промените там.