Успех за борците на Перник! Кристин Петров тушира всичките си противници и стана шампион, бронз за Кристиян Борисов

Перничани окупираха най-леката категория до 35 кг на републиканското първенството по класическа борба за момчета, набор 2004/05 в Сливен, съобщи до zaPernik.com Николай Василев.
В зала “Васил Левски” шампион стана Кристин Петров. Той надви всичките си противници с туш. На финала се справи с представител на Враца.
Бронзов медал в същата категория завоюва друг представител на СК Борба “Миньор” Перник – Кристиян Борисов.
Припомняме ви, че перничани са били винаги силни в най-леката категория. През 80-те години на миналия век сегашният президент на клуба Методи Пенев е един от най-добрите в кат. до 48 кг. По-късно през 90-години негов наследник става възпитаникът му Стойчо Иванов, който има над 10-годишен стаж като национален състезател в същата категория и бронзов медал от световно първенство.
В началото на века изгрява звездата на световния и европейски шампион Иво Ангелов, който и до днес владее кат. до 60 кг в България.
Останалите трима състезатели на клуба не стигнаха да медалите.
В една от най-многобройните категории на първенството до 52 кг в топ 5 влезна Спартак Валентинов, а в същата категория Владислав Славчев остана на 22-ро място.
В кат. до 41 кг Мартин Добрев завърши 9-ти.
“Лично аз съм доволен, пет участника, два спечелени медала, едно пето място в средна категория, за мен това е 50% успеваемост. Зависи от гледната точка, дали виждаме чашата на половина пълна или празна. Преди шампионата имахме проблеми с вируси и с някои от децата не бяхме добре подготвени. Най-много ми хареса това, че виждам желанието в очите им, да искат да постигнат нещо. Относно състезанието, схатките бяха на добро ниво в голяма конкуренция”, каза треньорът на пернишките борци Радослав Василев.

Коментари

коментара