Проектират светофар за Горно Драгичево, катастрофите са намалели откакто има мантинели

Кметът на село Драгичево Виктор Викторов потвърди, че ще бъде поставен светофар на изхода за селото към пътя за София. Той е получил уверение, че северният изход към София ще стане част от проекта за реверсивно движение. 

В момента изходът е затворен, като мантинелата е поставена така, че колите идващи от Драгичево към София да не могат да преминават. Единствено може да се премине в обратна посока – от София  към Драгичево. Това стана и повод жителите на селото да излязат на протест срещу новите условия на пътя. Те са недоволни, че по този начин е затворен прекия път до столицата.

В последствие драгичевци отмениха протеста си, след среща с представители на Агенция пътна инфраструктора, които предложили да се изготви проект за реверсивно движение със светофар по трасето Перник – София. Срокът за изготвянето на проекта е определен за 1 месец.

Именно та тази среща е присътвал и кмета на Драгичево Виктор Викторов. Той разказа за проблема и резултатите от него на провелата се кметска среща във вторник.

В проблемния участък от пътя Перник-София години наред ставаха чести катастрфои с фатален край. Дори имаше и протести преди време, за да се направи нещо хората да не се пребиват. Викторов отбеляза, че откакто е направен ремонт на пътя и са поставени ограниченията катастрофите са намалели.

Кметът информира, че предстои ръководители на АПИ да посетят село Драгичево.