Освободиха от длъжност пернишката съдийка Людмила Пейчева – Борисова

Съдийката от Пернишка прокуратура  Людмила Пейчева – Борисова бе освободена от  длъжност и получи отличие за професионално изпълнение на съдийските си задължения.

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет на основание чл. 303, ал. 2, т. 2, б. „а“ от Закона за съдебната власт поощри Людмила Владимирова Пейчева-Борисова – съдия в Окръжен съд – Перник, с отличие „личен почетен знак: първа степен – златен“ за проявен висок професионализъм, безупречно и образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества.

Предложение за наградата е направено от Виктор Георгиев – и. ф. „административен ръководител – председател“ на Окръжна прокуратура – Перник. Той посочва, че целият трудов стаж на Людмила Пейчева-Борисова е преминал в съдебната система, а тя се отличава с висок професионализъм и с репутация на съдия, стриктно спазващ процесуалните срокове.

Съдийската колегия на ВСС освободи на основание чл. 165, ал. 1, т. 1 от ЗСВ Людмила Владимирова Пейчева-Борисова от заеманата длъжност „съдия“ в Окръжен съд – Перник, считано от 07.11.2018 г.