Перничани причакват шефа на ТЕЦ-а пред зала „Панорама“ на 5-ти октомври

Снимка: Борис Попов

Както вчера писахме, на 5-ти октомври – петък от 9:30 ч. в зала „Панорама“ шефът на Топлофикация ще дава отчет пред общинските съветници на Перник дали дружеството е в готовност за зимния сезон.

По този повод се очаква много от перничани да присъстват на „прослушването“ на директора на ТЕЦ-а Любомир Спасов и да му потърсят обяснение какво се случва в сградата на дружеството, че толкова пуши и мирише, предимно вечер.

Според закона заседанието на Общински съвет Перник е открито, така че всеки гражданин има право да присъства на него.

Гражданинът Валентин Пешев, който не е безразичен към темата за ТЕЦ Република попита пернишкото общество във Фейсбук : ЖЕЛАЕТЕ ЛИ ДА НАПРАВИМ ПРОТЕСТ ПРЕД ЗАЛА ПАНОРАМА ? МНЕНИЯ И ПРЕДЛОЖЕНИЯ !
Сесията е от 9: 30ч. Евентуален протест – начало 9 :00ч.

Едва двайсетина души обаче отговориха категорично с ДА, че ще присъстват на протеста, а постът е харесан от над 100 души.

„Айде да видим колко перничани ще дойдат и да видим колко са загрижени за въздуха които дишат децата им“, коментира Виктория.

В коментар Валенти Пешев пише още:

Можем да посрещнем ОТВЪН и после да ги слушаме В ЗАЛАТА. Така можем да посрещнем Савов- Директора на Топлофикация и после да чуем как Топлофикация е готова за зимния сезон и как горенето на каквото и да е…“ Е ЕКОЛОГИЧНО“ и след изгарянето може би въздуха става по чист ! В жлъчното и грубо обръщение PR- рите на Савов направиха обаче „мечешка услуга“. Цитирам :“Това, че RDF е чисто гориво, го казва ЕС, поради което и насърчава употребата му като такова“. Защо си помислиха, че не сме я чели статията или да я потърсим и прочетем(както направиха от „За Перник“). Защо пропуснаха много съществени неща. Всички цитирани инсталации са със модерни пречиствателни съоръжения( в повечето случаи четири степенни). На края защо пропуснаха от статията на Д-р инж. Добрин Топоров най същественото, а именно : „„При изгарянето на ТБО/RDF се отделят много вредни вещества. Замърсяванията с диоксини, фурани, тежки метали и т.н. от тези инсталации доведе до екологични катастрофи в много места по света. Това е причината за лошата репутация на тази технология и за силната съпротива от страна на политически, екологични и други обществени организации по света“. Край на цитата ! Ковачки е умен човек и трябва да знае, че когато неговите клакьори сочат завода във Виена…ние ще отговорим – КОГАТО ГОПЛОФИКАЦИЯ ИЗГРАДИ ТАКИВА ОЧИСТВАЩИ ВЪЗДУХА СЪОРЪЖЕНИЯ КАКТО ВЪВ ВИЕНА няма да има един перничанин против изгаряне на RDF ТЕЦ-а е необходим на града и никой не е за затваряне( както се опитват да внушават), но ПЕРНИЧАНИ ИСКАТ ДА ДИШАТ ЧИСТ ВЪЗДУХ, а не с коктейл от канцерогенни вещества..тровещи нас и особено децата.

 

 

Коментари

коментара