Баба на прогледналото дете на скалния параклис в Трън: Трябва да вярваш, за да ти помогне Господ – ВИДЕО

Господ помага само на хора, които имат истинска вяра. В това е убедена Иванка Маринова от Трънско, която е роднина на момичето, което на 6 септември прогледна при посещение на скалния параклис „Света Петка“, предаде репортер на Zapadno.com.

След като случая се разчу и първо Zapadno.com информира за него – болшинството от аудиторията прие с радост новината, но имаше и такива, които се усъмниха дали това е истина. Репортер на сайта издири роднината на семейството с детето, което е прогледнало на Деня на Съединението. Намери я в село близо до град Трън, където дори местният кметски наместник се учудваше на внезапното проглеждане на незрящото дете.

Иванка Маринова е братовчедка на майката на 15-годишната Станка, която е детето, случило му се чудото. Именно Иванка е причината семейството на Станка, което е от Видин, да пристигне в Трън за помощ от светицата Петка. „Дойдохме и вътре влезнахме, палихме свещичка и Киро ни каза: Какво си пожелаете, ще се сбъдне. И излизаме вече оттам и оттук мина детето през дупката (провиралото). На кръста се кръстила и прогледнала тука.“, сподели Иванка, която чакала при входа на параклиса.

Племенничката и Станка се качила през провиралото до параклиса заедно със своя баща и чичо. На върха се прекръстила и прегърнала големия кръст. В този момент се случило чудото. Първото, което очите и видели било синьото небе. В този момент детето се просълзило от радост и се провикнало към майка си с думите: „Майко, виждам вече надалече! Много хубаво виждам!“. 15-годишното момиче се затичало по стръмния склон с вълнение към своята майка.

Семейството се зарекло, че ще направи дарение за чудото с детето им, а Иванка ги очаква с нетърпение, за да ги отведе отново на параклиса.