Меле в Кладница! 17-годишен подкара трактор, блъсна моторист и го прати в реанимация

Снимката е ИЛЮСТРАТИВНА

Момче и момиче са пострадали при две пътнотранспортни произшествия.

Около 11, 45 ч. бил подаден сигнал на тел. 112, за пътен инцидент на разклона за пернишкото село Дивотино. Ударили се лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 22-годишният С.Б. от гр. Трън и „Смарт“, шофиран от 28-годишната П.К. от областния град. В резултат на сблъсъка е пострадала жена, която е получила фрактура на ключица. Двамата са изпробвани с техническо средство за алкохол и пробите са отрицателни. Започнато е досъдебно производство и действията по разследването продължават.

Около 6 часа по-късно, в с. Кладница възникнал удар между трактор, управляван от 17-годишно момче от селото и мотоциклет, шофиран от 20-годишен местен жител. Пострадал е моториста, който е настанен в реанимация на МБАЛ „Р. Ангелова“ – Перник. Същият е бил без свидетелство за правоуправление и без каска. Шофьорът на трактора също е неправоспособен.

Образувано е досъдебно производство.

Поредното бързо производство за шофиране след употреба на алкохол е започнато в Перник.

Вчера, около 23, 20 ч. бил проверен лек автомобил „БМВ“, управляван от 40-годишният И.З. от областния град. При изпробването му с техническо средство за алкохол са отчетени 2, 19 промила. Мъжът отказал кръвна проба за химичен анализ и работата продължава под надзора на Районна прокуратура – Перник.