Известни лектори учиха на лидерство и предприемачество учениците на Езиковата в Перник

„Бъдители“ вдъхновиха ученици от Перник да открият своето призвание

 

Лектори от благотворителна инициатива „Бъдители“ гостуваха в Перник по покана на Павел Денков – представител на Общински младежки съвет в града. Събитието се проведе на 6-ти юни (сряда) в сградата на ГПЧЕ “Симеон Радев”.

Лекторите, които говориха пред младите хора в Перник бяха Биляна Панталеева – бизнес обучител и основател на благотворителна инициатива „Бъдители“ и Емил Лесов – предприемач. Те говориха на тема „Предприемачество“, а за заснемането на всички емоции по време на събитието се погрижи фотографът Виктория Сиракова.

Първа своята лекция започна Биляна Панталеева, която разказа на учениците за мисията на благотворителна инициатива „Бъдители“. Тя говори за предприемачетво, лидерство, как да открият тези способности и да ги развият. Даде много примери от своя професионален и личен живот. След нея своята лекция представи предприемачът Емил Лесов, който разказа за своя успешен път и защо е избрал да се развива в тази насока. Той сподели с учениците как да правят избори, какъв е истинския и успешен преприемач и как да следват целите си. Завърши с посланието към младите личности да успеят да направят България по-доброто и сигурно място за живеене.

Благодарствената титла „Посланик на Бъдители“ получи Павел Денков – представител на Общински младежки съвет в град Перник за инициативата си да даде допълнителна добавена стойност на учениците в ГПЧЕ “Симеон Радев”, канейки лектори от благотворителната инициатива, които да споделят своят опит за успешен и щастлив професионален път.

Повече информация можете да откриете на сайта на „Бъдители“: www.buditeli.bg и на Фейсбук страницата на инициативата: https://www.facebook.com/buditelite.bg

ПОВЕЧЕ ЗА ИНИЦИАТИВА „БЪДИТЕЛИ“:

Инициатива „Бъдители“ обединява екип от професионалисти в различни области, които случват целите си, като в ежедневието действат с желание и постоянство. Те са личности, които работят със сърце това, което искат, давайки висока добавена стойност на обществото. Един от най-силните мотивационни похвати за действие е реалният пример на желаната професия, на желания живот, на желаното поведение.

Инициативата „Бъдители“ е без такса за участие, необходимо е само да ги поканите и да осигурите зала, където всички Ваши студенти, ученици и всеки, който желае да присъства може да чуе Бъдителите.

Бъдителите са тези, които могат да те вдъхновят да бъдеш това, което искаш!

ПОВЕЧЕ ЗА ЛЕКТОРИТЕ

Биляна Панталеева

Биляна Панталеева е бизнес обучител, управител на “Ойро Ивент” и създател на благотворителна инициатива “Бъдители”. Тя разработва и провежда обучения по Soft Skills (личностни умения), търговски умения, успешни взаимоотношения с клиенти, провеждане на преговори и договаряне, които са изцяло съобразени с потребностите на фирмите. Биляна е гост-лектор в университети като УНСС, ВУЗФ и други. Работи и съвместно с организации по проекти, насочени към образованието, предприемачеството, професионалното ориентиране и развитието на млади таланти, както и стартиране на бизнес идеи (Start-Up).

Биляна завършва бакалавърска програма по специалността “Икономика на търговията”, след което изучава магистратура “Управление и развитие на човешките ресурси”. Паралелно посещава колеж по интегрално образование “Философия на успеха – управление на познанието”. Тя е сертифициран обучител по професионално обучение на възрастни в ЦПО. Панталеева има дългогодишен професионален опит, включително и на ръководни позиции в областта на човешките ресурси, обученията, продажбите, маркетинга, логистиката, спедицията, митническото обслужване и товарния транспорт.

Твърди, че зад всяка успяла организация стоят активни търговски умения, ефективно управление на връзките и комуникациите с клиенти, както и създаването на партньорски отношения от типа “Печеля – Печелиш”. Биляна има авторски статии и интервюта в бизнес списания. През последните години активно подпомага образователния процес и е сред най-полезните и мотивиращи лектори,които студенти и ученици оценяват.

Като бизнес дама е убедена, че образованието има нужда от синхронен процес с работещия бизнес – “За да станат децата удовлетворени личности с квалификация и професия е необходимо да им се подаде ръка с реални примери, мотивация, личен успех, умения за мислене и подкрепа. Младите личности имат нужда от Бъдители – хора, които обожават работата си и действат не защото трябва, а защото са избрали да желаят – това са тези, които те вдъхновяват с позитивната страна на реалността и зареждат околните”.

Омъжена, с три деца в свободното си време Биляна обича да е с тях, да спортува, да чете книги, да пътува, да твори кулинарни вкусотии и презпоследните години има засилен интерес в областта на фотографията.

За повече информация посетете www.euroevent.bg

Емил Лесов

Емил Лесов от 6 години си партнира с LR Health & Beauty – немска компания, създадена през 1985 г. с пазар в 26 държави. В компанията, която е с грижа към клиента, Лесов изгражда потребителски мрежи от 1000 лоялни клиенти за здраве и красота. Важен приоритет му е развитието на всеки човек в темите за бизнес развитие – финансова кариера и развитие на личността.

Емил Лесов е Лидер на организация в LR и с радост подкрепя развитието на здравословен и свободен живот на много хора, семейства в и извън България. Споделя успехите на екипа си за наградите им, постоянството и сбъдването на мечтите им с крепко здраве и красота, близки до природата.

Емил прие поканата за участие в инициативата „Бъдители“, защото има доверие в идеята за едно ново и оставящо в съзнанието на ученици и студенти знание, което ще им върши работа в живота практически.

Спомня си как се е усещал преди повече от 15 години, когато за първи път е слушал принципи и знания за ценностната система извън символите (марки, дипломи, власт) и как са му повлияли за бъде мотивиран, изпълнен с увереност и желания да случва добри неща за него и околните. Всичко това го е направило по-морален и преуспяващ човек.

Лесов се чувства пълноценен да сподели знания, опит, успехи и вярва, че теорията, метода и практиката вървят ръка за ръка в реалния живот. Обича България и приятелите си, като знае че имаме нужда от много, много млади хора с вяра и ясна визия, които имат висока езикова култура, не се управляват лесно и са готови да управляват себе си с отговорност за днес и утре.

За повече информация посетете http://www.togethering21.com/

Коментари

коментара