Мъртво пиян столичанин причини катастрофира с колата си в Радомир

Пиян столичанин, предизвикал пътнотранспортно произшествие е задържан в Радомир. Няма пострадали хора.

Инцидентът е станал на 26 май, малко преди полунощ. Лек автомобил Ситроен „Берлинго“, управляван от 38-годишният Д.С. от гр. София пътувал по първокласен път София-Кюстендил. В района на гр. Радомир предизвикал леко ПТП. При изпробването на водача за алкохол с техническо средство били отчетени 2, 83 промила. Мъжът отказал кръвна проба за химичен анализ. Бил задържан за 24 ч. с полицейска мярка.

С 1, 64 промила алкохол в кръвта е шофирал автомобила си марка Фолксваген „Голф“ перничанина Б.Г./31 г./ Той бил проверен тази нощ, около 02, 00 ч. на кръстовището на улиците „Р. Даскалов“ и „Оборище“ в гр. Радомир. Отказал кръвна проба и бил задържан за 24 ч.

Работата по документиране на двата случая продължава.

Перничанин е задържан за притежаване на наркотични вещества.

На 26 май, служители на Второ РУ проверили лек автомобил „Пежо“, шофиран от 29-годишният С.М. от пернишкото с. Драгичево. При направена проверка на автомобила е намерено пакетче с бяло прахообразно вещество. Органите на реда обискирали младежа и в него открили найлоново пликче, съдържащо около 0, 30 гр. бяло прахообразно вещество. Полевият тест показал, че се касае за амфетамин. С.М. бил задържан за 24 ч. по Закона за МВР.

Започнато е досъдебно производство по чл. 354“а“, ал. 3 от НК и работа по случая продължава.

Жител на ковачевското с. Светя застава пред съда за шофиране на автомобил в нетрезво състояние.

На 17 май, в гр. Радомир местни полицаи проверили лек автомобил „Фиат“, управляван от 36-годишният И.Х. от с. Светля. При изпробването му с техническо средство за алкохол били отчетени над 1, 2 промила. Химическата експертиза на кръвната му проба показала 1, 57 промила. Привлечен е като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Работата продължава съвместно с Районна прокуратура – Радомир.