Министърът на вътрешните работи Валентин Радев се шашна от центъра на Перник

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев стъпи в Перник и ахна от вида на новия площад „Кракра Пернишки“.

„Много сте се преобразили, не съм идвал тук от 8 години, харесва ми, фонтаните работят“, зарадва се министърът, който днес е на посещение в Перник и ще вземе участие в поредица важни за града ни събития.

Министърът на МВР заедно с областният управител на Перник Ирена Соколова организират събития в област Перник във връзка със сигурността на населението и новите условия и разпоредби при установяването на конфликт на интереси. 

 От 11:30 ч., в заседателна зала „Струма“ на Областна администрация – Перник са поканени всички кметове на общини и кметства от област Перник за среща с министъра на вътрешните работи Валентин Радев и главния секретар на МВР Младен Маринов. Темата ще бъде сигурността на гражданите и проблемите и мерките, които се предприемат от страна на МВР в шестте общини от областта.
Вътрешният министър, Главният секретар и областният управител, ще се срещнат с директора и служителите на ОДМВР – Перник, във връзка с анализ на дейността и резултатите от работата им. 
В 13.30 ч. с ръководството на кмета Вяра Церовска в община Перник ще бъде стартирана новата система за видеонаблюдение на град Перник.
От 14:30 ч. започва заседанието на Областния обществен съвет за противодействие на корупцията и организираната престъпност. Под председателството на областния управител, министър Валентин Радев ще открие форума, на който Пламен Димитров – председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) и Младен Маринов – главен секретар на МВР, ще бъдат лектори по темата за новите условия и разпоредби на Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси.
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!