Миньорци разгромиха Пирин – Гоце Делчев с три гола, а можеха и с много повече

Снимка :minyor-pernik.bg

Миньор победи с класическото 3:0 Пирин (Гоце Делчев) и записа 7-ми успех под ръководството на Николай Тодоров. Перничани можеха да разгромят съперника си, тъй като създадоха над 15 чисти положения. Загубата, пък остави неврокопци в зоната на изпадащите три кръга преди края.
Мачът започна с ранен гол за домакините. В 4-та минута Кристиян Слишков проби отдясно и поднесе топката в наказателното поле. Лъчезар Георгиев се размина пред вратата, но притичалият на далечна греда Стоян Кадифчин не остави шансове на Захари Димитров, пише официалният сайт на пернишкия тим minyor-pernik.bg/

До края на полувремето превъзходството на „чуковете“ бе смазващо, но „жълточерните“ се скъсаха да пропускат. На три пъти Георгиев пропиля отлични възможности, Кадифчин също не уцели вратата при добър пас отдясно, а вратарят на Пирин извади удари на Селимински и Кадифчин.

През втората част головите възможности пред вратата на Пирин продължиха да следват една след друга, но липсата на точен завършващ удар запази преднината на Миньор крехка. В 57-та минута и гредата помогна на Захари Димитров. В 62-та минута Слишков получи в дясно, напредна и с удар в долния ляв ъгъл вкара гола на успокоението. 180 секунди по-късно с премерен шут Кадифчин отбеляза красив гол за 3:0.

В оставащото време перничани удариха още една греда чрез Илиян Илиев и пропиляха още няколко добри ситуации.