Тихо се сипят още лъжи….!

Днес областният управител на Перник Ирена Соколова и директорът на Областно пътно управление-Перник инженер Румен Сачански са направили инспекция.

От новината за инспекцията става ясно, че метеорологичните условия част от трасето по автомагистрала „Люлин“ не позволяват напълно почистване. Движението от София към Перник през Владая и Големо Бучино е възможно, но с повишено внимание. Другото, което новината от пресцентъра на Областна администрация-Перник ни съобщава е, че между пернишките села Черна гора и Лясковец са се образували навявания, които затрудняват почистването на пътя. Нито една дума или изречение не споменават за усложнената обстановка в отсечката между общините Брезник и Перник, през пернишкото село Мещица. Да, но фактите показват друго днес, пише брезнишкия сайт „Западно„, видя zaPernik.com.

Защо е това информационно затъмнение за проблемния участък между Брезник и Перник от страна на тези две важни институции можем само да предполагаме.

Факт е, че днес за пореден път отсечката между Брезник и Перник, която е част от Републиканската пътна мрежа и е главен път към Сърбия беше застигната от снегонавявания и преспи. Ако не вярвате вижте снимката:

Факт е, че снегопочистващи машини не спират да работят в района, но въпреки усилията на техниката и хората в нея днес беше предизвикана катастрофа. Ако не вярвате вижте снимката:

Факт е, че вероятно не са поставени специализирани оградни съоръжения, които да спират образуването на снегонавявания в отсечката между Брезник и Перник. А ако такива са поставени, както ни уверяваха институции в Перник през есента на 2017 година тогава положението е още по-трагично – да монтираш и даваш пари за нещо, което не върши работа.

А ето какво разпространиха от пресцентъра на Областна администрация-Перник:

Областният управител направи инспекция на основните пътни трасета, с подход от и за област Перник

Ирена Соколова, заедно с директора на Областно пътно управление инспектираха състоянието на автомагистрала „Люлин”, на границата между областите София и Перник. При проверката бе установено, че снегопочистващите машини извършват дейности по обслужваните от тях участъци. Поради неспирните снеговалежи, работата на екипите не е спирала през целия ден. Въпреки това, метеорологичните условия и обилните навявания от сняг не позволяват участъците в софийската част на трасето София – Перник да бъдат напълно почистени. В частта, обслужвана от Областно пътно управление-Перник е снежната покривка е минимална.

Придвижването в това направление, през Владая, също трябва да бъде извършвано с повишено внимание. Като път с интензивен трафик обработването му е непрекъснато. Третият възможен маршрут за достъп между Перник и София – през Голямо Бучино, също е отворен за движение при зимни условия.

Аналогична е ситуация на пътя между Черна гора и Лясковец, където силните навявания затрудняват работата на екипите за почистване на пътната инфраструктура. Основните пътни артерии в област Перник са проходими, главните улици са почистени и продължава обработката им. С оглед понижаването на температурите през нощта, в ранните часове пътищата ще бъдат опесъчени, за да се избегнат заледявания.

Коментари

коментара