Това са виновниците за кризата в Перник!

Тези хора на масата, събрани от областния управител на Перник се наричат „кризисен щаб“. Те са отговорни за реакцията по време на криза в зимни условия в региона ни. Според тях обаче криза в Перник няма. Всичко е мед и масло. Птички пеят. Слънце грее. А проблемът със студа на перничани се оказва „фалшива новина“.

Хората от снимката са редица директори на учреждения в Перник – като пожарна, полиция,образование, бърза помощ, ТЕЦ-а, енергото и др. Те са кризистният зимен щаб на Перник. И с основание – според нас именно те са кризата в града! Те забъркаха кризата в Перник! В статията ще публикуваме официалното им прессъобщение, за да видите как всички директорски глави твърдят, че няма проблем.

Проблемът е във вас, мили хора! „Има хора – има проблем„, трябваше да бъде мотото на сбирката им. Тези директорски глави намекват, че подопечните им институции са перфектни, но хората в Перник са бъгави. И перничани създават дори „фалшиви новини“.

Вижте какво казва областния управител на Перник: „Основна задача е да известяваме гражданите в областта и да им предоставяме актуална и достоверна информация за случващото се. По този начин ще избегнем създаването на излишно напрежение от „фалшиви” новини„, заяви Ирена Соколова.

Божееееее, гледаме и не вярваме на ушите си! Та точно Перник беше потънал в информационно затъмнение относно авариите на ТЕЦ-а през тази зима. Криеше се информация по всякакви канали. В сайта на „Топлофикация Перник“ липсва каквато и да е актуална информация. Що за цинизъм са тези приказки, госпожо областен управител? Всичко беше потънало в информационна мъгла.

Фалшивите сте вие, които сте се събрали на масата и нека перничани ви видят хубаво!

Директорът на „Топлофиация- Перник” АД, увери, че в централата се връща към нормален режим на работа. Към момента на територията на общината топлоподаването е с добри параметри“, пишат до медиите от кризисния щаб. Тотален виц. Този човек – достоен наследник на Буратино едва ли има някой, който да му вярва. 

Ей, умни глави, пак оставихте хората на произвола на съдбата. Пак единствената надежда бе ZaPernik.com, която да раздухва проблема и да привлича вниманието и на националните медии към проблема (днес БТВ дойдоха в Перник).

Затова хората благодарят на zaPernik.com и ви ненавиждат вас:

ЕТО, ПУБЛИКУВАМЕ ЦЯЛОТО БЕЗУМНО ПРЕССЪОБЩЕНИЕ НА ТАКА НАРЕЧЕНИЯ КРИЗИСЕН ЩАБ В ПЕРНИК:

Областният управител Ирена Соколова свика заседание на областния кризисен щаб за реакции при зимни условия.

Губернаторът изиска информация от представители на отговорните институции за предприетите действия и актуалната обстановка на територията на областта. Представителите на ОД на МВР, РД ПБЗН, ОПУ, ЦСМП, ЧЕЗ, „Топлофикация Перник” АД, РУО и превозвачи, докладваха реакцията на всяка една от тях по време на създалата се усложнена зимна обстановка в резултат на снеговалежа през изминалото денонощие.

„Наблюдаваме всички критични обекти и инфраструктури и получаваме сведения при възникнал проблем. Основна задача е да известяваме гражданите в областта и да им предоставяме актуална и достоверна информация за случващото се. По този начин ще избегнем създаването на излишно напрежение от „фалшиви” новини. Чрез добра и навременна комуникация помежду ни ще постигнем превантивен контрол и адекватно реагиране на подадени сигнали в следствие на влошаването на метеорологичните условия в областта и страната”, заяви Соколова.

Директорът на Областно пътно управление /ОПУ/ Румен Сачански докладва за почистването, поддържането и безопасността на пътната инфраструктура. По негови данни, основните пътни артерии се почистват и са проходими при зимни условия. През изминалото денонощие 72 специализирани машини на пътноподдържащите фирми са почиствали републиканската пътна мрежа. Няма затворени и пътища, но има въведена забрана за движението на тежкотоварни автомобили по автомагистрала „Струма” към ГКПП „Гюешево”. Указателни табели ще бъдат поставени, за да отклоняват тяхното движение от Радомир през Долна Диканя.

Директорът на Регионалната дирекция ”Пожарна безопасност и защита на населението”, съобщи, че е създадена мобилизация за реакция от аварийни екипи. Той увери, че техниката, с която разполагат е изправна и в готовност за последващо усложняване на зимната обстановка. Към момента няма постъпили сигнали за бедстващи граждани и аварирали автомобили.

Едно пътнотранспортно произшествие е регистрирано на територията на област Перник. Това уведомиха началникът на отдел „Пътна полиция” Слави Лазов  и началникът на отдел „Охранителна полиция“ Васил Василев.  Екипите на КАТ извършват проверки за изправността на автомобилите и готовността им за движение при зимни условия.

С оглед очакваното снижаване на температурите, отговорните институции призовават водачите на МПС, на които им предстои неотложно пътуване, да бъдат по-толерантни и внимателни на пътя.

Във връзка с възникнала авария в ТЕЦ „Република” и нарушеното топлоподаване във 5 училища на територията на община Перник – ОУ „Св. Иван Рилски”, ПМГ „Хр. Смирненски”, СОУРИЧЕ „Д-р Петър Берон” ,VI “Св. Св. Кирил и Методий” и ОУ”Св. Константин Кирил Философ”,  е издадена Заповед за освобождаването на възпитаниците от учебния занятия за днешния ден.

Директорът на „Топлофиация- Перник” АД, увери, че в централата се връща към нормален режим на работа. Към момента на територията на общината топлоподаването е с добри параметри. Има действаща само една авария на спукана тръба в близост до МБАЛ „Рахила Ангелова”, която ще бъде отстранена в следобедните часове. Възстановени са основните възли и агрегати на електрозахранването.

Медицинските автомобили на Центъра за спешна медицинска помощ също са в изправност. През изминалата седмица има регистрирани 274 повиквания за област Перник. Всички обаждания са обслужени от дежурните екипи.

Автобусите на територията на областта се движат затруднено, но по разписание, увериха превозвачите.

От електроразпределителното дружество уточниха, че няма сигнали за липсващо или прекъснато захранване. Обстановката е спокойна и няма данни за повишаване на консумацията на електричество през изминалите дни. Осигурени са екипи, който да реагират при аварийни ситуации.

Ирена Соколова е в постоянна връзка и с дежурните по Областен и общински съвет за сигурност, както и с областните управители от съседните области. 

 

Коментари

коментара