Пернишки депутат избухна яко за студа и призова: Пуснете децата от училище! Засрамете се, има бебета и възрастни хора оставени на студено в Перник!

Народният представител от Перник Станислав Владимиров избухна във връзка с оставения без отопление Перник и призова властите да пуснат децата от училищата в Перник у дома, научи zaPernik.com.

Как ще убедите хората, че в град без отопление, сградите на училищата са топли? Навън са минусови температури? Откъде се топлят тези деца? Учениците се разболяват, пуснете ги да си ходят в къщи„, призова депутатът от Перник – Станката.

В някои пернишки училища разнасят по две духалки в класните стаи, но това не е отопление„, каза Станката.

Перник е оставен на произвола на съдбата. Хората и като потребители и като живи същества са оставени в най-студената зима в кучи студ. Има бебета в този град, има възрастни хора, кой го е грижа за тях?„, пита Станката, бесен, че няма никаква реакция от властимащите в Перник.

Ще разнищя темата с „Топлофикация“ в парламента изцяло. Подготвям документация до министъра на енергетиката, до всички институции,  които могат да упражняват контрол върху дейността на ТЕЦ-а. Ние сме най-топлофицирания град в България и сме много зависими от това отопление. Не може хората да са заложници, за мен това е бедствено положение„, закани се депутата Станислав Владимиров – Станката – единствения политик взел отношение в момента по темата със студа.