Индустриалната зона на Мошино ще бъде свързана с международен път I-6

Народните представители Станислав Владимиров и инж. Любомир Бонев и шефа на ОПУ – Перник инж. Румен Сачански се срещнаха с председателя на Управителния съвет на АПИ инж. Дончо Атанасов. Срещата бе поискана от пътната агенция заради активността на народните представители в парламента, свързана с пътната инфраструктура. Основният въпрос поставен на нея бе изграждането на пътна връзка на Индустриалната зона при кв. Мошино с  международен път. Според народните представители така зоната да стане по-привлекателна за инвеститорите, от там ще минават тежкотоварните камиони и по този начин трафика през града ще се облекчи. Търсят се средства за изграждането на отсечката, която ще свързва международния път I-6 с града при местността „Кървавото“

Бе поставен и въпросът с довършването на ремонта на пътя София-Перник през Владая, който бе сред основните приоритети в предизборната кампания на левицата в област Перник. Инж. Атанасов, обясни, че още напролет ще започне ремонтирането на отсечката в пернишката й част, и ще бъдат поставени светофари с реверсивно движение в трилентовата му част. Всички, обаче оцениха риска и останаха на мнение, че българите нямаме култура на този тип движение и това ще доведе до предпоставки за ПТП.

Пред инж. Атанасов отново бе поставен и проблема за моста при „Клон Мир“, като той обясни, че скоро ще започне обследването, а след това е ремонта на съоръжението. Други проблеми, които народните представители поставиха пред АПИ бяха свързани със състоянието на  пътя Извор – Земен, отсечката Трън -Стрезимировци, свлачището при Мещица – където ще започнат геологически проучвания, тъй като такива до сега не са правени и разширяването на  моста в местността  „Секирица“ общ.Трън, който е част от международния път I-6.